null Beeld

Handig: híer kun je zien waar er overgebleven vaccins zijn

Nadat er in de media verhalen opdoken van huisartsen die vaccins moesten weggooien, omdat mensen niet kwamen opdagen, vroegen veel mensen zich af of dit niet anders kon. Want waarom worden die overgebleven vaccins niet aan mensen gegeven die er wél om staan te springen?

De website prullenbakvaccin.nl springt hier slim op in: zij verbinden volwassen mensen die graag geprikt willen worden namelijk aan locaties die vaccins over hebben.

Geen overgebleven vaccins verspild

Op deze manier worden er geen overgebleven vaccins verspild én worden er ook nog eens meer mensen gevaccineerd. De website werkt heel simpel: als huisartspraktijk of priklocatie kun je je bedrijf aanmelden op de website. Vervolgens geef je aan hoeveel vaccins je over hebt en wanneer er mensen kunnen langskomen om deze te krijgen. Als ontvanger claim je een tijdslot wanneer je het vaccin komt ophalen.

Lees ook: Als je corona krijgt na je eerste vaccinatie, moet je dan de tweede prik nog halen?

'Wie het eerst komt, wie het eerst maalt'

Het is niet mogelijk om van tevoren te zien welk vaccin je gaat krijgen en je kunt ook niet kiezen tussen de verschillende vaccins die momenteel op de markt zijn. Alleen volwassenen mogen gebruik maken van de site en het is de huisarts die uiteindelijk bepaalt naar wie de overgebleven vaccins gaan. Mocht je een seintje krijgen dat er een vaccin voor je klaarligt moet je wel een geldig identiteitsbewijs meenemen en een ingevulde gezondheidsverklaring krijgen.

Volgens de website is een gereserveerd tijdslot geen garantie voor een prik: het kan namelijk best voorkomen dat je bij de locatie aankomt en dat er dan toch geen vaccin meer beschikbaar is. “Wie het eerst komt, die het eerst maalt,” is het devies.

Bron | Twitter, Linda

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden