null Beeld

Haal je bikini maar tevoorschijn: volgende week kans op hittegolf

Dat

het er komende week een stuk zonniger uitziet dan deze week, wisten we al. Het

lijkt er echter op dat het nóg mooier gaat worden dan we in eerste instantie dachten.

Vanaf zondag beginnen de temperaturen flink te stijgen en volgens Weer.nl is er

lokaal zelfs kans op een regionale hittegolf.

De mooie nazomer die eerder voorspeld was, lijkt er

dan ook eindelijk aan te komen!

Heerlijke temperaturen

Zondag wordt de eerste mooie nazomerdag met temperaturen tussen de 20 en 26 graden. Op maandag draait de wind naar het zuiden en stroomt er hete lucht vanuit Zuid-Europa ons land binnen. Hierdoor wordt het direct een stuk warmer, waarbij in het zuiden van het land zelfs de 30 graden wordt aangetikt. Dinsdag is het helemaal genieten geblazen en stijgt de temperatuur in Brabant en Limburg zelfs naar 32 of 33 graden. Volgens Weer.nl is de kans groot dat de tropische temperaturen nog tot het weekend aanhouden.

Lees ook

Deze apparaten in huis kun je tijdens een hittegolf beter niet gebruiken

Geen landelijke hittegolf

Hoewel er dus zeker kans is op een regionale hittegolf, zal er geen landelijke hittegolf komen. Dit is ook nog nooit eerder voorgekomen in deze periode en zal dit jaar dus ook niet gebeuren. De nachten worden namelijk langer, waardoor de zon minder tijd heeft om het aardoppervlak op te warmen. Een regionale hittegolf hebben we wel eerder in september gehad, namelijk in 2016. In Limburg kwam de temperatuur toen vijf dagen achter elkaar boven de 25 graden uit, waarvan drie dagen boven de 30. De warmste dag was 13 september 2016. In Arcen werd het die dag 32,5 graden en in Eindhoven en Gilze-Rijen 33,1 graden.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Hart van Nederland

Beeld | iStock

null Beeld

Margriet 39 ligt nu in de winkel!Met deze week: de nieuwste modetrends voor dit najaar, een dossier over lang en gelukkig leven, een interview met schrijver Kluun en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm online zonder verzendkosten.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden