null Beeld

Gratis loopbaanadvies als je 45(-plus) bent en werk hebt

Goed nieuws voor iedere werkende van 45 jaar of ouder: je kunt dit jaar gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) stelt drie miljoen extra beschikbaar voor de uitbreiding van de regeling, die tot eind 2018 alleen beschikbaar was voor specifieke beroepen als ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten.

"Ik denk dat er nog veel meer mensen profijt van kunnen hebben. Daarom heb ik besloten dat alle 45-plussers in aanmerking komen," zo schreef de bewindsman eind december in een brief. Hij liet weten dat er positief is gereageerd op de regeling, waarbij mensen gratis in gesprek kunnen gaan met een loopbaanadviseur, bericht ad.nl. Om dat mogelijk te maken, heeft minister Koolmees drie miljoen euro vrijgemaakt, waardoor er in totaal 17 miljoen euro beschikbaar is voor de regeling.

Subsidie

Dankzij deze regeling is het advies van een loopbaanadviseur gratis voor de deelnemer. De coach kan subsidie aanvragen. Er is ook een potje voor leidinggevenden die hun werknemers willen ondersteunen bij hun loopbaanwensen.

Loopbaanadvies

De minister benadrukte dat het belangrijk is, dat mensen regelmatig nadenken over hun loopbaanplannen. "Ik denk dat het de moeite waard is om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken."

Wie interesse heeft in gratis loopbaanadvies: de regeling is nog tot 10 januari 2020 beschikbaar.

Big Five-vragen

Wil je meer weten over loopbaanadvies? Deze ‘Big Five'-vragen van loopbaanprofessional Ria Freijsen bieden inzicht in je wensen en de mogelijkheden op de altijd veranderende arbeidsmarkt. Te beginnen met: 'Vind ik mijn werk nog wel leuk?'

Bron | ad.nl

Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden