null Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Beeld EM-Press/Patrick van Emst

Grappig onderonsje tussen minister Hugo de Jonge en de gebarentolk tijdens persconferentie

Je hing dinsdagavond misschien zó aan de lippen van premier Rutte en minister De Jonge dat je een grappig onderonsje hebt gemist. Het betrof de gebarentolk.

En ze kon er zelf gelukkig ook om grinniken.

Gebarentolk

Gebarentolk Irma Sluis vloog recent het internet over met haar vertolking van het woord hamsteren. Dat is ook Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, niet ontgaan. Tijdens de persconferentie van gisteravond wilde hij live aanschouwen hoe de gebarentolk het inmiddels iconische hamstergebaar uit zou beelden. En daarom keek hij, vlak nadat hij het woord 'hamsteren' zei, snel over zijn schouder. Dat tovert een glimlacht op zijn, haar én ons gezicht:

Verlengde coronamaatregelen

Verder was er natuurlijk niks grappig aan de persconferentie. Rutte deelde mee dat de coronamaatregelen verlengd worden, in ieder geval tot en met 28 april. Dit houdt in dat scholen, restaurants, cafés en kappers sowieso tot en met die dag dicht blijven, en misschien daarna ook nog wel. Voorlopig kun je ook beter maar geen weekendje weg of vakantie boeken, ook al is dat voor in de zomer.

"We zien heel voorzichtig groene grassprietjes, maar het is héél voorzichtig", liet de premier wel los over de positieve berichtgeving betreffende de coronacrisis. Maar: "We zijn er nog lang niet."

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Twitter, AD

Beeld | Brunopress

Faye HeijnisEM-Press/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden