null Beeld

Geen idee wat je vanavond op tafel gaat zetten? 3 makkelijke en snelle recepten!

Als je zeven dagen per week een maaltijd op tafel moet zetten, schiet de variatie er soms bij in. Vaak kom je uit op dezelfde gerechten die bij iedereen in de smaak vallen, maar soms zou je wel wat anders op tafel willen zetten. De familie Jongedijk (bekend van Suburban Dad en Suburban Mom) helpt je een handje voor meer receptinspiratie!

Margriet samen met Honig

De familie Jongedijk (bekend van de blog Suburban Dad) is begin dit jaar in samenwerking met Honig de challenge aangegaan om 365 dagen lang elke dag een voedzame maaltijd te bereiden. De familie houdt van lekker koken, maar heeft net als vele andere gezinnen niet super veel tijd om een maaltijd op tafel te zetten. Met de producten van Honig is het een stuk makkelijker! Dit avontuur hebben ze vanaf begin dit jaar vastgelegd. Nieuwsgierig hoe ze het er vanaf hebben gebracht? Ga naar de Instagrampagina van Honig. De challenge loopt nog tot einde jaar! Aan de slag met recepten uit deze challenge? Hieronder vind je 3 heerlijke recepten die je in een handomdraai op tafel zet!

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees

Hoog in eiwitten, veel vitaminen en gewoon heel erg lekker. Kip is een geliefd product en dit recept met teriyaki laat zien hoe veelzijdig kip wel niet is. Snel op tafel! Tip: Je kunt dit gerecht ook met onze Honig Mienestjes serveren in plaats van met rijst.

null Beeld

Kip teriyaki met peultjes en maïs

  • 300 gr. zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 2 kipfilets (+- 350 gram)
  • 1 el olie
  • Honig Mix voor roerbakmie teriyaki
  • 150 ml water
  • 300 gr. peultjes
  • 300 gr. babymais
  • 2 bosui
  • Handje ongezouten cashewnoten (à 25 gr.)

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snipper de ui en snijd de kip in blokjes.

Verhit de olie in de pan en fruit de ui aan. Voeg de kipblokjes toe en bak deze goudbruin.

Voeg Honig basis voor Roerbakmie Teriyaki met 150 ml water toe. Verhit het geheel al omscheppend ca. 1 minuut.

Voeg de peultjes en de babymais toe en roerbak het geheel een paar minuutjes.

Voeg als laatste de gesneden bosuitjes toe. Garneer het gerecht met wat extra bosui en de (geroosterde) cashewnoten, grof gehakt en serveer het geheel met de rijst.

Taco’s

Jammie, taco’s met gehakt, tomaat en kaas! Maar wist je dat vis ook heerlijk is voor in de taco’s? Lekker fris en wat anders!

null Beeld

Taco’s met witvis

  • 1 Honig Dubbeldekkers Taco’s (6 stuks)
  • 1 zakje Honig Dubbeldekkers & Taco’s Kruidenmix
  • 400 gr. witvis, in stukjes gesneden
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 kleine venkel
  • 4 lente-uitjes
  • 3 tomaten
  • 2 gele paprika
  • 2 groene paprika
  • 1 limoen, in partjes gesneden

Bereidingswijze:

Verhit 2el zonnebloemolie in een koekenpan en bak de stukjes vis in ongeveer 4 min bijna gaar. Haal de gebakken vis uit de pan.

Snijd de lente uien, tomaten, venkel en paprika’s in kleine stukjes.

Doe 1 el olie in de pan en roerbak de lente ui, tomaten, venkel en paprika voor ca. 3 min.

Schep de vis door het groentemengsel en voeg de Honig kruidenmix en 100 ml water toe.

Roer het vis-groentemengsel ongeveer 2 minuten goed door.

Vul de dubbeldekkers met dit mengsel en knijp er een partje limoen over uit. Smullen maar!

Vega!

Een steentje bijdragen aan dierwelzijn, het milieu en je gezondheid? Overal wordt aanbevolen om wat minder vlees te eten. En veel gerechten hebben geen vlees nodig, zoals deze vega lasagne met aubergine & courgette.

null Beeld

Vega lasagne met aubergine & courgette

  • 2 uien
  • 1 knoflook
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 blik Heinz gepelde tomaten (à 200 gr.)
  • 500 gr. Heinz Tomato frito
  • 1 bakje ricotta (à 100 gr.)
  • Honig Lasagne volkoren
  • 100 gr. geraspte kaas
  • Basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette, paprika en aubergine in dunne plakken.

Fruit de knoflook en ui kort en voeg de groentes toe en bak voor 5-10 minuten. Voeg vervolgens de tomato frito en gepelde tomaten toe.

Roer de ricotta los, voeg peper, zout en eventueel wat kruiden (tijm, oregano, rozemarijn) toe.

Neem een ovenschaal en maak laagjes van het kaasmengsel, de groenten en de lasagnevellen. Verdeel het gelijkmatig. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Bak de lasagne in 30 tot 45 minuten in het midden van de oven. Serveer met wat basilicumblaadjes.

Klik hier voor meer receptinspiratie van Honig.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden