null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Foto’s van katten met krullen vliegen het internet over

Katten en krullen. Die hebben niet veel meer met elkaar te maken dan de tongbreker 'de kat krabt de krullen van de trap', toch? Nou, er bestaan ook katten mét krullen. 

En foto's van het schattige resultaat van die combinatie vliegen het internet over.

Selkirk Rex

Nee, de katten hebben geen permanentje aangemeten gekregen. Die krullende vacht is écht van de beestjes zelf. Om precies te zijn van de Selkirk Rex, een vrij jong Amerikaans kattenras dat in 1987 werd ontdekt in een nestje. Een fokster besloot het beestje voort te planten, mét resultaat: inmiddels lopen er wereldwijd Selkirk Rex-katten rond. Sinds de jaren negentig is het ras ook in Europa neergestreken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Lief karakter

De Selkirk Rex wordt steeds populairder. Ze staan bekend als vriendelijke, actieve katten en lijken qua karakter het meest op de Britse Korthaar en Perzische kat. Gezellige huistijgers die makkelijk en kalm in de omgang zijn, dus. En, pluspunt: ze kunnen over het algemeen goed met honden omgaan.

Schapenvacht

Je zou denken dat je je suf moet borstelen. Maar de vacht van een Selkirk Rex, die er in verschillende kleuren is, vergt verrassend genoeg niet zoveel onderhoud. Tuurlijk, wel meer dan de gemiddelde gladharige kat, maar de Selkirk Rex heeft genoeg aan twee keer per maand een lichte borstelbeurt. Het hangt er ook nog eens vanaf of het een kortharige of langharige is.

Hoeveel kost een Selkirk Rex?

Een rondgang op internet leert ons dat er tussen de vier- en zevenhonderd euro wordt gevraagd voor een Selkirk Rex-kitten. Dit komt redelijk overeen met het prijskaartje van bijvoorbeeld een Britse Korthaar. Maar het hangt er verder helemaal vanaf of het een raskat met stamboom betreft, of dat je 'm in een asiel koopt. Hoe dan ook: fotogeniek is de Selkirk Rex absoluut. Kijk maar:

Bron | Pets 4 homes, Royal canin

Beeld | ANP

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden