null Beeld ANP
Beeld ANP

Femke Halsema schrijft openhartige brief over haar gearresteerde zoon

Femke Halsema heeft in een open brief bekendgemaakt dat haar zoon gearresteerd is. Dit omdat er onjuiste verhalen over de 15-jarige jongen de ronde doen.   

'Vanaf vandaag weet iedereen wat hij heeft gedaan. Vriendjes, familie, leraren', aldus Halsema in de brief.

Zoon Femke Halsema

De burgemeester van Amsterdam en bezorgde moeder omschrijft waar haar zoon precies voor is ingerekend: 'Mijn zoon had een (verboden) nepwapen bij zich waarmee hij selfies maakte en was met vriendjes zich aan het vervelen en aan het klieren', legt Halsema uit. 'Zij vonden een verwaarloosde en verlaten woonboot, waar zij naar binnen zijn gegaan. Daar vonden zij oude brandblussers die zij naar buiten hebben gesleept en leeg hebben gespoten. Politie is op de overlast af gekomen, mijn zoon is gaan rennen, heeft paniekerig het nepwapen weggegooid, is toen alsnog gestopt en ingerekend.'

Bestraft en eindeloos gepraat

Ze vervolgt dat ze hem toen heeft opgehaald, thuis heeft bestraft en eindeloos met hem heeft gepraat. Er vond onderzoek en verhoor plaats. En de zaak duurt langer, omdat het Amsterdamse ministerie de zaak heeft overgedragen aan het parket Haarlem 'om te vermijden dat er een verwijt van bevoordeling of de suggestie van een 'doofpot' zou kunnen ontstaan. Sindsdien wachten wij op het vervolg.'

'Een gewone Amsterdamse jongen'

Wat voor straf de 15-jarige zoon van Halsema zal krijgen, is dus nog niet bekend. Een voorkeursbehandeling krijgt 'ie in ieder geval niet. 'Al op de avond dat het gebeurde heb ik tegen de politie gezegd dat mijn zoon als elke Amsterdamse jongen behandeld dient te worden', benadrukt Halsema. Dat heeft de politie gedaan, maar journalisten dus niet: haar zoon is vandaag voorpaginanieuws, ook nog eens met de onterechte beschuldiging van een 'gewapende inbraak'. En dat doet haar pijn. Ik verdien het elke dag gecontroleerd te worden en ter verantwoording te worden geroepen. Dat hoort bij mijn ambt. Mijn zoon is een gewone Amsterdamse jongen die inderdaad een fout heeft begaan die hij moet herstellen', sluit ze af.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Gemeente Amsterdam

Beeld | ANP

Faye HeijnisANP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden