null Beeld

Exclusief: de mooiste foto’s uit het leven van Liesbeth List

Fans van Liesbeth List opgelet: Liesbeth List de Musical is vanaf 16 september te zien in de theaters. Deze biografische musical verhaalt over de vrouw die alles overwon: haar moeders zelfmoord na hun bevrijding uit het Jappenkamp, een slechte relatie, een neerwaartse carrière en het verlies van Ramses en haar grote liefde Rob. Liesbeth List: moeder, minnares, maar bovenal artieste. Tijd voor een overzicht van het leven van de zangeres in exclusieve foto's.

Liesbeth, die als Elly Driessen werd geboren in Bandoeng in Nederlands-Indië, heeft een hele hoop moeten doorstaan, maar er was altijd nieuw succes. Dat ze na haar veertigste toch nog zwanger raakte was haar grootste ‘cadeau’. Afgelopen augustus werd bekend dat de actrice kampt met dementie, hierdoor is ze teruggetreden uit het openbare leven.

Icoon

De carrière van List begon in 1962 toen ze voor het eerst optrad in televisieshows. Al vrij snel kwam ze in contact met Ramses Shaffy, met wie ze uiteindelijk jarenlang zou optreden. Liesbeth is een icoon in de Nederlandse amusementsindustrie. Ze is een artieste met een enorme rijkdom aan prachtig repertoire van Shaffy, Piaf, Aznavour, Boeijen, Theodorakis en Brel.

Cast musical

In Liesbeth List de Musical speelt Renée van Wegberg (Wicked, Vive la France, Joseph en Op een mooie Pinksterdag) de rol van Liesbeth. Renée is gecast door onder andere Liesbeth zelf die zeer onder de indruk was van haar. Jonathan Demoor speelt Robert Braaksma, Michael Konings vervult de rol van Ramses Shaffy. Rolf Koster duikt in de rol van couturier Frank en theaterproducent. Julia Berendse speelt Elisah Braaksma, de dochter van Liesbeth en Robert, en de rol van zangeres Whitney Houston. Johnny Barendsen speelt Cees Nooteboom, arts, regisseur en schouwburgdirecteur. Debutant Job Greuter speelt de vader van Liesbeth List en platenproducer. Debutant Bernice Havenaar neemt de rollen van moeder, stiefmoeder, Loesje Hamel, een fan en Anja, de assistente van Frank, op zich.

Eind oktober verschijnt er een autobiografie over Liesbeth genaamd De dochter van de vuurtorenwachter, geschreven door Dave Boomkens.

Exclusieve foto's

Bekijk hieronder exclusieve foto's uit het leven van Liesbeth List.

null Beeld

Liesbeth en Ramses in 1974.

null Beeld

In 1974.

null Beeld

In 1977.

null Beeld

Met haar pleegouders en dochter Elisah op Vlieland in 1985.

null Beeld

In 2001.

null Beeld

Als Edith Piaf in 2008.

null Beeld

In 2010.

null Beeld

In 2011.

null Beeld

Drie generaties op een rij: Liesbeth in 2012 met haar kleindochter Lilah en dochter Elisah.

null Beeld

In 2013.

Kaarten kopen

Liesbeth List de Musical is van 16 september t/m 7 januari te zien in verschillende theaters in ons land. Koop je kaarten via margriet.theaterclub.nl.

Foto's | Feriet Tunc, Avro Persdienst, Guy Webster, Thierry Bocon Gibod, Roy Beusker, Frederique Vlamings, Hetty Ermers, Carolien Sikkenk en Annick Heynderickx

Ook interessant om te lezen

Bekijk ook

Wat ziet deze dreumes daar ineens voorbijkomen? Ze kan er haar ogen niet vanaf houden...

Margriet Winter Fair

De feestdagen beginnen al in november! Kom jij ook tussen 17 en 23 november naar Margriet Winter Fair in de Brabanthallen? Bestel nu je kaarten.

Op zoek naar (nieuwe) vriendinnen?

Ben je op zoek naar (nieuwe) vriendinnen? Bezoek dan Margriet Vriendinnen, een ontmoetingsplek waar je nieuwe vriendinnen kunt leren kennen bij jou in de buurt. Op Margriet Vriendinnen vind je veel lokale en regionale vriendinnengroepen waarin leden evenementen organiseren en ideeën en inspiratie delen. Word eenvoudig lid van groepen die jou aanspreken en maak nieuwe vriendinnen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden