null Beeld

Even niet naar je (groot)ouders door het coronavirus? Schrijf ze ‘coromapost’

Het kabinet kondigde donderdag nieuwe maatregelen aan om verspreiding van het coronavirus in te dammen. Zo worden mensen onder andere verzocht om bezoek aan kwetsbare personen, zoals ouderen, zoveel mogelijk te beperken. Een verstandige maatregel natuurlijk, maar voor ouderen betekent het wel dat ze zich de komende tijd misschien eenzamer zullen voelen.

Het bedrijf Omapost komt daarom met een nieuw initiatief genaamd 'Coronapost'. Met hun slogan 'Bezorg je oma geen corona maar een kaartje', hopen ze mensen over te halen om een kaartje naar hun opa of oma te sturen.

Sneller vereenzamen

De nieuwe maatregel betreffende het coronavirus is voor ouderen namelijk niet zonder gevolgen, zo vertelt oprichter Wilbert. “Het contact met opa's en oma's dreigt hierdoor snel verloren te gaan. Die vereenzamen dan nog sneller. Het kan me niets schelen of mensen nou bellen of een kaartje sturen, als er maar contact is. Er zijn ook andere manieren. Dat je beter niet langs kan gaan, betekent niet dat je niets kunt doen.”

Geen marketingactie

Omapost bestond al als een website waarop mensen een kaartje kunnen ontwerpen en versturen. Nu we midden in de coronacrisis zitten, vindt hij het belangrijk om er nog eens extra aandacht op te vestigen. “Het is niet bedoeld als marketingactie, het is voor mij een serieuze zaak. Daarom ben ik het ooit ook begonnen, ik vind het contact met mijn oma belangrijk.”

Tegen kostprijs verkocht

Om nog eens te benadrukken dat het niet om een marketingactie gaat, worden de kaartjes niet met winst verkocht. Je betaalt gewoon de inkoopprijs die het Omapost ook daadwerkelijk kostte. “En we hadden al de gelegenheid om kaartjes te sturen. Ik hoop dat mensen ook beseffen dat er mensen zijn die kwetsbaarder zijn dan jij. En dat je dan toch even aan ze denkt.”

null Beeld

Meer lezen over het coronavirus?

Waarom het coronavirus minder dodelijk is voor vrouwen dan voor mannen

Malariamedicijn lijkt te werken tegen ziekte veroorzaakt door coronavirus

Is een pakketje uit China nu wel veilig in verband met het coronavirus?

Zo lang duurt het (waarschijnlijk) nog totdat er een vaccin is tegen het coronavirus

Van coronavirus tot SARS: waarom komen nieuwe ziektes vaak uit China?

Helpt desinfecterende handgel écht om het coronavirus te voorkomen?

Dít moet je doen als je denkt dat je het coronavirus hebt

Zó was je je handen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen

Dit vergoedt je zorgverzekering als je besmet raakt met het coronavirus

Veel besmettingen met coronavirus, maar hoeveel mensen zijn genezen?

Artikelen van Margriet ontvangen in je

mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws

Beeld | iStock, Omapost

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden