null Beeld

Er komt een emoji voor als je ongesteld bent en je kunt kiezen welke

Of de Nederlandse vrouw er nou zo op zit te wachten, is de vraag. Maar het ziet er naar uit dat er echt een 'menstruatie-emoji' gaat komen.  Een Australische non-profitorganisatie ontwierp er vijf en jij mag stemmen welke het volgens jou moet worden.

Het Australische Plan International ontwikkelde de vijf emoji's vooral om het stigma rondom menstruatie te helpen doorbreken. In veel landen is het namelijk nog steeds taboe om over onze natuurlijke cyclus te praten. Zo gaat één op de tien Afrikaanse meisjes niet naar school als ze menstrueert. En in Engeland gaf ruim zestig procent van de vrouwen in een recente enquête aan het ongemakkelijk te vinden om het onderwerp met een mannelijke vriend te bespreken, aldus de non-profitorganisatie.

Stem op jouw favoriete menstruatie-emoji

Via de website van Plan International kun je stemmen welke het volgens jou moet worden (schijnbaar ook via hun Facebookpagina, maar dat is ons niet gelukt). Plan International zal de populairste emoji presenteren bij Unicode Consortium, de organisatie die bepaalt of de symbooltjes worden goedgekeurd of niet. Het is dus nog niet honderd procent zeker dat hij er komt, maar als alles meezit kunnen we de menstruatie-emoji waarschijnlijk in 2018 gebruiken!

Breng hier je stem uit, of klik op de onderstaande afbeelding.

De vijf emoji's

Op het moment dat we dit artikel schreven, stond het onderbroekje ('the pants') het hoogst in de peiling. En welke vind jij het leukst?

null Beeld

Ook goed om te weten

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden