null Beeld

Een nieuw lied van Juf Ank en ‘curlingouders’: de leukste reacties op De Luizenmoeder

Zondagavond ging het nieuwe seizoen van De luizenmoeder van start en dat hebben we geweten: maar liefst vier miljoen kijkers zaten aan de buis gekluisterd om alle perikelen op basisschool De Klimop te volgen.

De eerste aflevering was in elk geval veelbelovend: er was een nieuw lied, er werd een nieuw begrip geïntroduceerd én er werden de nodige politiek incorrecte grapjes gemaakt.

Empathie

Na het succesvolle lied ‘Hallo allemaal’ was het natuurlijk wachten op een goede opvolger, en die was er: “We hoeven niet te zwaaien, dat deed je in groep drie. Dus ouders nu omdraaien. Dat noem ik empathie,” zong juf Ank vol overgave voor groep vier.

Nieuw begrip

Ook voegde Juf Ank een nieuw begrip toe dat je de komende tijd waarschijnlijk veelvuldig zult horen, namelijk ‘curlingouders’: een naam voor ouders die alle hindernissen voor hun kinderen weghalen.

‘AGGGmed’

Rode draad in de aflevering was de komst van een Marokkaans jongetje op De Klimop, de bebrilde Achmed, wiens naam juf Ank uitsprak als ‘AGGGmed’. Er werd nogal argwanend gereageerd op de djellaba die zijn vader aanhad, wat resulteerde in een nogal ongemakkelijke ouderavond waarbij Ursula aanstoot nam aan zijn ‘moslimjurk’. Grappig detail: Ursula droeg een soortgelijke jurk…

Positieve reacties

Op Twitter werd er een en al lovend gereageerd op de eerste aflevering:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | De luizenmoeder

Foto | AVROTROS

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden