null Beeld

Ed Sheeran veilt onderbroek voor het goede doel

Leuk nieuws voor alle fans van Ed Sheeran! Binnenkort kun je een heel intiem item van het idool in handen krijgen. De zanger stelt het beschikbaar voor een veiling.

De wereldberoemde zanger heeft meer dan driehonderd persoonlijke bezittingen gedoneerd voor een veiling om geld op te halen voor het St. Elizabeth Hospice in het Britse graafschap Suffolk. Ed verhuisde in zijn jeugd naar de plaats Framlingham in Suffolk. Het is de plek waar hij op jeugdige leeftijd gitaar leerde spelen en Suffolk heeft voor altijd een warm plaatsje in zijn hart. Het hospice waarvoor de zanger geld wil binnenhalen, biedt hulp aan mensen met een terminale of zich snel verergerende ziekte. Zo'n 150 van de gedoneerde spullen van de zanger waren voor fans te zien in Eds oude school, de Thomas Mills High School in Framlingham. Ed Sheeran begon met het schrijven van nummers tijdens zijn middelbareschooltijd.

Lego

Maar goed: wat is nu het intieme item dat wordt verkocht voor het goede doel? We hebben het over niets minder dan een onderbroek van Ed. Voor wie dat wel erg intiem vindt: er kan ook worden geboden op onder andere zijn schoenen, foto’s, een gesigneerde gitaar en een aantal van zijn voetbalshirts. En er zijn bouwwerken van Lego te zien die hij zelf in elkaar heeft gezet. Bijvoorbeeld een schaalmodel van het Sydney Opera House met een legopoppetje van Ed voor de ingang, zo meldt de BBC.

Goed doel

Het is niet de eerste keer dat Ed Sheeran zich op deze manier inzet. Onlangs heeft hij al meer dan honderd persoonlijke spullen beschikbaar gesteld voor een online veiling. Ook toen ging de opbrengst naar een hospice, de East Anglia’s Children’s Hospices die in meerdere Britse plaatsen vestigingen hebben. Die keer leverde alleen al het drumstel dat de zanger als tiener bezat bijna drieduizend euro op voor het goede doel.

Eds onderbroek, de bouwwerken van Lego en alle andere persoonlijke spullen gaan op 10 november onder de hamer bij een veilinghuis in het Britse Stowmarket, dat natuurlijk ook in het graafschap Suffolk ligt.

Bronnen | ANP, BBC

Foto | AFP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden