null Beeld

Duitsland verzoekt Nederlanders om níet naar kerstmarkten te komen

Het nieuws dat de kerstmarkten in Duitsland dit jaar gewoon doorgaan, zorgde bij veel Nederlanders voor blijdschap. Toch is het niet de bedoeling dat we dit jaar massaal naar Duitsland afreizen. Er worden wegens het coronavirus juist allerlei maatregelen genomen om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

De in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW) regerende christendemocraten verzoekt Nederlanders met klem om niet naar de kerstmarkten te komen.

“Blijf thuis”

“We heten onze buren altijd welkom in NRW, maar dit jaar moet ons advies aan de Nederlanders luiden: blijf thuis,” aldus de woordvoerder Gezondheid van de CDU in de deelstaat. Volgens de woordvoerder zijn dergelijke waarschuwingen effectief gebleken, onder meer rond de nationale feestdag van herenigd Duitsland begin oktober.

Lees ook: De populaire kerstmarkten in Duitsland gaan dit jaar wél door

Minder touringcars

Daarnaast worden er door de gemeenten Keulen en Düsseldorf maatregelen getroffen om de komst van het aantal touringcars te beperken. Normaal gesproken steken honderdduizenden Nederlanders in de dagen voor kerst de grens over om daar kerstinkopen te doen, maar dit jaar is dat dus absoluut niet de bedoeling.

“Geen goed idee”

De coalitiepartner van de CDU in de deelstaat is de liberale FDP. Henning Höne van de regionale fractie vindt volgens de Rheinische Post ook dat het ‘kersttoerisme’ dit jaar geen goed idee is. “NRW is een goede buurman van Nederland en gedurende de hele coronapandemie is het ons gelukt de grens open te houden. Dat blijft onze bedoeling”, aldus Höne, “maar het zou ook een teken van Europese vriendschap zijn om dit jaar het traditionele kerstbezoek (aan NRW) over te slaan.”

Kerstsferen in Nederland

Hoe leuk het dus ook is om naar zo'n kerstmarkt in Duitsland te gaan, het is dit jaar gewoon niet heel verstandig om te doen. Voor de mensen die toch graag van de kerstsferen willen genieten, is er gelukkig in Nederland ook nog de Intratuin waar de kerstshows dit jaar zelfs eerder open gaan.

Bron | Linda

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden