null Beeld

Doe Vriendelijk Dag: 7 vriendelijke tips

O nee, weer zo’n onzindag, denk je misschien. Maar toch is de Doe Vriendelijk Dag best een leuk initiatief. Het geeft iedereen extra motivatie om vriendelijker te zijn tegen de medemens. 

Doe Vriendelijk Dag is, hoe kan het ook anders, in het leven geroepen door Amerikanen. The Random Acts of Kindness Day wordt het daar genoemd. Op deze dag draait het om vriendelijke acties, zoals onderstaande:

Groet iedereen die je tegenkomt

Zeg nou zelf, het doet toch iedereen goed als je spontaan gegroet wordt op straat. Andersom zal het daarom ook zeker op prijs worden gesteld. Dus: groet vandaag iedereen die je op straat tegenkomt. Al is het maar met je mooiste glimlach!

Neem taart mee voor je collega’s

Voor taart hoeft het niet altijd een speciale gelegenheid te zijn. Het is juist leuk om mensen te verrassen op momenten dat ze het niet verwachten. Tip: neem een (zelfgemaakte) taart of cake mee voor je collega’s. De werkdag kan al niet meer stuk!

Geef een fietser voorrang

Krijg jij op de fiets ook wel eens onverwacht voorrang van een automobilist? En verschijnt er dan ook spontaan een lach op je gezicht? Dan weet je wat je vandaag te doen staat als je met de auto bent: geef een fietser voorrang!

Even bellen

Scroll door de telefoonlijst van je mobiel en bel een van je contactpersonen. Gewoon even om te horen hoe het gaat, meer niet. Je zult zien dat het enorm gewaardeerd wordt.

Complimentje!

Eigenlijk zouden we het elke dag moeten doen: iemand een compliment geven. Want als je er zelf eentje krijgt, weet je hoe dat je dag helemaal goed kan maken.

Trakteren op koffie

Ken je het begrip uitgestelde koffie? Je koopt een kopje en rekent er twee af. Die tweede koffie is dan vervolgens bestemd voor een volgende klant. Een vriendelijk gebaar, toch? In Napels is uitgestelde koffie al jaren een traditie onder de naam caffè sospeso. Het tweede kopje koffie is daar bedoeld voor minderbedeelden. Nieuwsgierig waar je in Nederland voor uitgestelde koffie terechtkunt? Bekijk het op deze website.

Die verdient een bloemetje

Je vriendin, moeder, dochter, buurvrouw, mantelzorger… Er is vast wel iemand in je omgeving die een bloemetje verdient. Een klein gebaar, groot geluk. Ze zeggen het niet voor niets.

Wat doe jij vandaag om extra vriendelijk te zijn?

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden