null Beeld Brunopress / Johan Latupeirissa
Beeld Brunopress / Johan Latupeirissa

Dochter Peter R. de Vries houdt indrukwekkende speech: ‘Zijn strijd leeft voort’

Ook de dochter van Peter R. de Vries houdt zijn nalatenschap in ere. Na de stille tocht voor Tanja Groen dinsdagavond, maakte Kelly de Vries bijzonder nieuws bekend.

Ze neemt het stokje over van haar vader als nieuwe voorzitter van Stichting De Gouden Tip.

Dochter Peter R. de Vries nieuwe voorzitter Stichting De Gouden Tip

Peter R. de Vries lanceerde eind juni Stichting De Gouden Tip, voor een doorbraak in de vermissingszaak van Tanja Groen. Dagen later werd hij neergeschoten, en op 15 juli overleed de vertrouwenspersoon van Corrie en Adrie Groen. Postuum zamelde Peter de beoogde 1 miljoen euro in voor de stichting. En zijn dochter zet dat nu voort als nieuwe voorzitter. Alles wat boven die 1 miljoen euro wordt ingezameld, gaat naar andere cold cases waar een gouden tip voor nodig is.

'Zijn strijd leeft voort'

"Mijn vader leeft niet meer en dat heeft een groot gat geslagen in ons leven, maar ook in het leven van vele anderen", zei Kelly dinsdagavond in haar indrukwekkende speech, na de stille tocht voor Tanja Groen in Maastricht. "Maar zijn strijd, zijn legacy en zijn grote wens om Tanja bij haar ouders thuis te brengen, leeft voort. En daarom gaan wij door. Door, om dit het jaar van Tanja te maken. En ik, zijn dochter, pak vandaag het stokje over als de nieuwe voorzitter van Stichting De Gouden Tip."

Lees ook:

Peter R. de Vries schreef afscheidsbrief: ‘Die mochten we alleen openen als hem iets overkwam’

Zo vader, zo dochter

In haar speech wees Kelly op een tattoo die haar vader voor haar liet zetten. "Hier stond: someone who is just like you. Mijn vader en ik lijken in heel veel opzichten op elkaar, maar kijken vooral op dezelfde manier naar het leven. Waarin wij een samenleving willen die gelijkwaardig en rechtvaardig is." Ze vertelde ook over een laatste belofte die ze aan Peter deed. "Vlak voor zijn overlijden stond ik in het ziekenhuis aan zijn bed. We wisten toen dat hij niet meer bij ons terug zou komen. Ik heb zijn hand gepakt en tegen hem gezegd dat hij zich geen zorgen hoeft te maken over de stichting. Met zijn visie en ons zelfde dna, zal ik samen met het geweldige team dat mijn vader de afgelopen maanden om zich heen heeft gecreëerd de ouders van Tanja Groen verder helpen."

null Beeld Brunopress / Johan Latupeirissa
Beeld Brunopress / Johan Latupeirissa

Je kunt de speech van Kelly de Vries onder meer hier terugkijken.

Bron | RTL Boulevard

Beeld | Brunopress

null Beeld

Nu op Margriet.nl: nieuwe afleveringen van 'Mijn verhaal' de podcast. In dit tweede seizoen van de indrukwekkende podcastserie gaan we wederom in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Met verhalen over verlies, bijzondere liefdes en ingrijpende ervaringen. Beluister vanaf 1 september iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Faye HeijnisBrunopress / Johan Latupeirissa

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden