null Beeld

Dit zijn de meest bizarre sieraden die we ooit hebben gezien

Zien we nou dubbel? Nee, het zijn de siliconen 'oor-oorbellen' van de Berlijnse kunstenares Nadja Buttendorf. Haar sieraden zijn dan misschien een beetje eng of raar, maar ze hebben een serieuze boodschap.

Nadja wilde wel eens weten hoe mensen eruit zouden zien met een extra lichaamsdeel, zoals een oor dus, maar ook een tweede ringvinger. Die laatste heeft ze heel toepasselijk op een ring gemonteerd, die je om je eigen ringvinger schuift. Een ring met een ringvinger dus!

Ze heeft ze in alle huidskleuren gemaakt

Siliconen lijkt het meest op menseigen materiaal

Ook deze tweede ringvinger is nauwelijks van haar echte vinger te onderscheiden

Brrr...

Serieuze boodschap

Behalve een beetje ludiek en misschien zelfs een beetje eng, zijn Nadja's siliconen ontwerpen ook bedoeld om serieus over het menselijk lichaam na te denken. Want stel dat ons lichaam een andere anatomie zou hebben, zouden wij de wereld dan ook anders bekijken en ervaren? Hoe zou het zijn om vier oren te hebben? Zouden we andere dingen horen, of gewoon beter?

Hulpmiddelen van de toekomst?

Met haar 'FINGERring' en 'EARring' wil ze mensen 'bevrijden' van de normale lichaamsnorm. Bovendien: we planten tegenwoordig al onderhuids chips in ons lichaam, dus waarom zouden we niet een extra oor gebruiken? Misschien lopen we er over vijftig jaar er allemaal zo bij.

Bron | FROOT, The Creators Project

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden