null Beeld

Dít zijn de leukste tv-programma’s rondom het Songfestival

We moesten een extra jaar geduld hebben, maar nu is het toch eindelijk zo ver: het Eurovisie Songfestival gaat bijna van start. Kun jij ook niet wachten? Kijk dan alvast naar de volgende tv-programma's rondom het Songfestival. Met als grote klapper natuurlijk de finale op 22 mei.

Dat wordt vast weer één groot spektakel!

De leukste tv-programma's rondom het Songfestival

Herinneringen ophalen

Wat weet jij nog van voorgaande Songfestival-nummers? Alle bekende hits komen langs in Songfestival Top 50 Muziekcafé. Doe mee met het raden van intro's van bepaalde nummers en kijk of je kunt raden welke zin uit welk nummer komt. Roel van Velzen, Thijs Boontjes en hun teams gaan in het programma de strijd met elkaar aan.

Songfestival Top 50 Muziekcafé, 15 mei om 21.30 uur op NPO 1.

De grote ster

Jeangu maakt misschien wel een van de meest bijzondere Songfestivals ooit mee. Vorig jaar werd het evenement afgelast vanwege COVID-19, en dit jaar is het de bedoeling dat het wél gaat lukken - al dan niet in een iets andere vorm. In deze documentaire geeft de zanger een inkijkje in zijn voorbereidingen op het muziekfestijn.

Dit is Jeangu, 17 mei om 20.30 uur op NPO 3.

Lees ook:

Gemengde reacties op nieuw songfestivalnummer Jeangu Macrooy

Halve finale

Aan de 65e editie van het Eurovisie Songfestival doen 39 landen mee, live vanuit Ahoy Rotterdam en zelfs mét publiek! In de twee halve finales op dinsdag 18 en donderdag 20 mei wordt bepaald welke 26 landen door mogen naar de grote finale op zaterdag. Zowel de halve finales als de finale zijn te volgen via een livestream op NPO Start.

Halve finale Eurovisie Songfestival, 18 en 20 mei om 21.00 uur op NPO 1.

Achter de schermen

Het Eurovisie Songfestival organiseren is een flinke klus, zo blijkt ook in de documentaire Operatie Songfestival. Hierin vertellen het creatieve team, de producenten en presentatoren Jan Smit, Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Nikkie de Jager wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van de grootste muzikale liveshow ter wereld.

Operatie Songfestival, 21 mei om 20.35 uur op NPO 1.

De grote finale

Nederland is gastland. Daarom mag Jeangu Macrooy met zijn nummer Birth of a new age rechtstreeks door naar de finale. Dat geldt traditioneel ook voor de Duitse, Franse, Italiaanse, Spaanse en Britse inzending. Jeangu treedt als 23e deelnemer op. Een handvol landen won ooit het festival twee jaar achter elkaar. Dus alles is mogelijk…

Finale Eurovisie Songfestival, 22 mei om 21.00 uur op NPO 1.

Bron | Avro Tros

Beeld | Getty Images

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden