null Beeld

Dit zijn de 5 populairste emoji’s ter wereld

Vandaag vieren we de plaatjes die onze WhatsApp- en Tweetberichtjes net even wat makkelijker of leuker maken. Zondag 17 juli is het namelijk Wereld Emoji Dag. Twitter zocht voor de gelegenheid uit welke emoji's het meest worden gebruikt in twintig landen over de hele wereld. 

Wereld Emoji Dag is in 2014 in het leven geroepen door Jeremy Burge, de oprichter van Emojipedia. Een beetje arbitrair is het allemaal wel; hij koos 17 juli omdat deze datum toevallig vermeld staat in het kalendericoontje van iPhone. Maar dat de icoontjes overal in de wereld een enorme invloed hebben gehad op onze manier van communiceren, staat boven kijf. En dat mag best gevierd worden, zal Burge gedacht hebben. Er is zelfs een verjaardagslied voor de emoji's geschreven.

Amerika: ongelukkige smiley

Twitter zocht voor de gelegenheid uit welke emoji's Twitteraars in twintig verschillende landen het meest gebruiken. Wat allereerst opvalt, is dat - ondanks dat er de laatste tijd veel nieuwe exemplaren zijn bijgekomen - de traditionele emoji's nog steeds het meest populair zijn. En wist je dat de meest gebruikte emoji in Amerika, Engeland en Canada geen 'smiley' is, maar juist eentje die heel ongelukkig kijkt? En dat terwijl in Turkije, waar momenteel veel politieke en sociale onrust is, de breed lachende smiley het meest wordt getweet.

Zonnige kant

Ook in Duitsland en Australië bekijken ze het liever van de zonnige kant, daar geven ze elkaar vaak het thumbs up-gebaar. In de Zuid-Amerikaanse salsa- en zumbalanden zijn de muzieknootjes het populairst, terwijl ze in Frankrijk, Italië, Japan en Saoedi-Arabië liever hun hart laten spreken.

Top 5 emoji's per thema

Welke emoji Nederlandse Twitteraars het meest gebruiken, is niet onderzocht.

Bron | CBS News

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden