null Beeld

Dít zijn de 10 boeren die meedoen aan het nieuwe seizoen van ‘Boer zoekt Vrouw’

Het nieuwe seizoen van 'Boer zoekt Vrouw' ging zondagavond van start en dat begon natuurlijk met de welbekende voorstelronde. Één ding is zeker: ook dit jaar zitten er weer een hoop leuke boeren bij!

Wij kunnen het dan ook niet laten om het voorstelrondje nog even te herhalen.

Ronald (37) – Melkveehouder in Gelderland

null Beeld

Ronald heeft maar liefst tweehonderd koeien rondlopen op de boerderij die hij samen met zijn tweelingbroer runt. De melkveehouder heeft nog nooit een lange relatie gehad en is op zoek naar een vrouw met een goede smaak om van zijn 'spuuglelijke banken' af te komen. "Ik hoop gewoon dat ik een keer een leuke meid leer kennen. Dat ze voor mij kiest, dat ze gewoon zegt: 'Ik vind je echt leuk en ik kan met je lachen.'"

Annemiek (25) – Melkveehouder in Drenthe

null Beeld

Annemiek heeft een eigen bedrijf met maar liefst 120 melkkoeien, een bedrijf dat al zes generaties in haar familie is. De 25-jarige boerin denkt een van de redenen dat ze nog vrijgezel is omdat ze 'vrij specifiek' is in waar ze naar op zoek is. "Ik zoek een man die het heel leuk vindt om bij mij op de boerderij te komen wonen, maar die zelf wat anders doet."

Johan (50) – Melkveehouder in Noord-Holland

null Beeld

Johan woont nog maar net in Noord-Beemster waar hij zijn bedrijf wil uitbreiden van vijftig naar honderd koeien. Hij kent nog maar weinig mensen in zijn nieuwe woonplaats, vindt zijn hond heel belangrijk en is toe aan verandering. "De ramen zitten dicht, de deur ook, misschien moet ik die eens openzetten."

Willem (26) – Melkveehouder in Utrecht

null Beeld

Vrouwen die voor Willem gaan, moeten het wel goed met zijn moeder kunnen vinden. Willem heeft namelijk samen met zijn moeder een melkveehouderij in de provincie Utrecht. Willem is gelovig en denkt dat het makkelijk is als zijn nieuwe vriendin dat ook is, zodat dit geen puntje van discussie wordt. "Ik hoop dat iemand op dit aparte potje het juiste dekseltje is."

Geert (51) – Akkerbouwer in Brabant

null Beeld

Naast het werk op zijn eigen land, werkt Geert bij een champignonkweker en houdt hij koeien. Zo’n zes jaar geleden kwam zijn huwelijk tot een einde en lange tijd is hij helemaal niet bezig geweest met de liefde, maar nu hoopt hij een nieuwe vrouw te vinden, een vrouw met 'een wauwfactor'.

Bastiaan (35) – Akkerbouwer in Zeeland

null Beeld

Bastiaan verliet de boerderij om te gaan werken als ingenieur, maar miste het werk op de akkers toch. De boer heeft via internet gedatet, maar tot op heden zonder succes. Hij wil graag een vrouw tegenkomen die sportief is, het leven op de boerderij ziet zitten en met wie hij kan lachen.

Geert Jan (61) – Paardenfokker in Noord-Holland

null Beeld

De 61-jarige Geert runt een paardenopvang en verkoopt één keer per week patat en snacks. Hij woonde zeventien jaar samen met een vrouw, maar dat verliep uiteindelijk niet zoals hij had gehoopt. Toch blijft hij geloven in de liefde.

Frans (51) – Melkveehouder in Friesland

null Beeld

Frans is de vader van twee zoons, die allebei nog bij hem op de boerderij wonen. Zo’n acht jaar geleden kwam zijn huwelijk tot een einde, nadat hij opbiechtte dat hij eigenlijk op mannen valt. Iets wat hij eigenlijk altijd al heeft geweten, maar al die tijd voor zich heeft gehouden. Hij heeft één korte relatie met een man gehad en is toe aan meer.

John (39) – Melkveehouder in Friesland

null Beeld

Sinds de verhuizing van zijn ouders woont John alleen, hij kijkt dan ook uit naar een relatie met een lieve vrouw. "Na tien jaar niet verder komen via datingsites, begint het wel te frustreren", aldus John, die door de mislukte dates een beetje ontmoedigd is maar nog steeds in de liefde gelooft.

Jan (35) – Zorgboerderij in Noord-Holland

null Beeld

Jan werkt met mensen met een verstandelijke beperking die bij hem op de boerderij onder andere met de schapen, het varken en in de kassen werken. Hij hoopt na zijn verbroken huwelijk op een eerlijke vrouw, die goed kan praten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Abonneer je op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | KRO-NCRV

Beeld | KRO-NCRV: Linelle Deunk

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden