null Beeld

Dít zegt je favoriete pizza over je persoonlijkheid…

Ben jij een pizza margherita of toch meer een pizza met alles-erop-en-eraan-type?

Pizza is eigenlijk altijd wel een goed idee, maar wat zegt de keuze van je pizza nou over je persoonlijkheid?

Je bent wat je eet

Volgens Medical Daily word je identiteit deels bepaald door wat je eet en hoe je dit eet. Dit komt omdat smaak is verbonden aan je zenuwstelsel, waar alles rondom emoties en gedrag wordt bepaald. Dus, dat ene puntje pizza bepaalt hoe jij je voelt.

Doe de pizza-test

In het volgende lijstje kun je zien wat jouw favoriete pizza zegt over je persoonlijkheid.

Pizza Margherita

Een simpele pizza met alleen kaas en tomaat. Heerlijk. Kies jij voor deze pizza, dan ben je een betrouwbaar en zelfverzekerd persoon. Je weet wat je wilt en zal dan ook bij je standpunt blijven. Wel maak je je soms nét iets te veel zorgen. Ook mag je af en toe uit je comfort zone stappen als het gaat om keuzes maken.

Pizza Hawaï

Heb je liever een mix van zoet en hartig? Ananas en ham op je pizza betekent dat je een dromer bent. Je laat je niet tegenhouden door emoties als angst of zorgen. Je persoonlijkheid is uniek en daarnaast ben je eigenzinnig en zelfverzekerd.

Pizza Salami

Een pizza belegd met lekkere plakken salami? Je bent een zorgzaam persoon. Vrienden en familie zijn onwijs belangrijk voor je. Dit is wederzijds, omdat jij geen drama-queen bent. Dit wil niet zeggen dat je niet van leuke dingen houdt, want je bent wel helemaal into fun.

Pizza Funghi

Mogen champignons niet ontbreken op je pizza? Dan wil dat zeggen dat je een open persoon bent. Mensen kunnen makkelijk met je praten. Je liefde voor dieren en natuur, betekent niet automatisch dat je een hippie bent. Je bent vrijgevig in je tijd, energie en liefde en dat zorgt ervoor dat mensen graag bij je zijn.

Pizza Extra Kaas

Kan er bij jou nooit teveel kaas op een pizza zitten? Dan weet jij wat je wilt in het leven en ben je vastberaden om deze doelen te realiseren. Voor jou bestaat er niet iets als teveel hooi (of kaas) op je vork nemen. Je hoeft niet altijd je gelijk te halen en wordt gelukkig van de kleine dingen in het leven.

Pizza met vlees

Een pizza waar het liefste zo veel mogelijk vlees op zit geeft aan dat je een luidruchtig en trots persoon bent. Je schaamt je niet om je mening te geven en iedereen mag weten hoe je je voelt. De trots die je hebt kan slaan op je familie, je land of je eigen prestaties. Je houdt van wie je bent en wat je hebt bereikt in je leven.

Pizza met groente

Een pizza die rijkelijk belegd is met verschillende soorten groenten? Je bent gevoelig, maar houdt dit vooral voor jezelf. Waar je wel wat aandacht aan kunt besteden is het credo ‘sharing is caring’. Je kunt stiekem best vurig en brutaal zijn. Een puntje pizza delen is toch niet zo’n ramp?

Pizza met alles

Vind je het lastig om één topping te kiezen en heb je ze het liefste allemaal? Dan heb je snel last van de angst om iets te missen of spijt te krijgen van een keuze. Je houdt ervan om ervoor te zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen. Daarbij zit je vol levenslust en ben je een inspiratie voor mensen om je heen.

Pizza Ansjovis

Waarom vlees als je ook vis op je pizza kunt doen? Word je blij van een pizza ansjovis, dan ben je een tikkeltje eigenwijs en mag je best proberen om soms iets flexibeler zijn.

En? Matcht jouw favoriete pizza met je karakter?

Bron: Glamour

Beeld: iStock

Ellen Smits
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden