null Beeld

Dít zegt de stoelkeuze in het vliegtuig over jouw persoonlijkheid

Ben jij iemand die graag bij het raampje zit, of verkies je liever een plek aan het gangpad als je een paar uur moet vliegen? Volgens psychologen zegt jouw stoelkeuze veel over je persoonlijkheid. En dus ook over die van je medepassagiers.

Gangpadzitters

Volgens een interview van The Telegraph met twee psychologen, zijn gangpadzitters vaak socialer en toegankelijker dan mensen die een stoel bij het raam kiezen. Wel kunnen mensen met deze stoelkeuze over het algemeen minder goed slapen in vliegtuigen. Dit is best wel logisch, want hier lopen natuurlijk de meeste mensen langs. En tja, als je dan toch niet kunt slapen is het wel fijn om even met medepassagiers te kunnen kletsen.

Uit een enquête van Quartz is gebleken dat hoe vaker je vliegt, hoe meer je geneigd bent om aan het gangpad te zitten.

Stoelkeuze raamzitters

“Passagiers die liever bij het raam zitten, willen graag de touwtjes in handen hebben. Ze kunnen zich snel aan kleine dingetjes irriteren en leven dan ook meer in hun eigen bubbel." zegt Becky Spelman, hoofdpsycholoog in een privékliniek.” Als je bij het raam zit is het natuurlijk ook eenvoudiger om je personal space op te eigenen door even van alles weg te draaien en lekker naar buiten te staren.

De middelste stoel

Over het algemeen is de middelste stoel het minst populair onder passagiers. Toch zijn er mensen die een voorkeur voor deze stoelkeuze hebben. Volgens Brian Little, Ph.D en psycholoog, hebben middenzitters graag sociaal contact en zijn dan ook extravert.

Tegenwoordig kun je bij het boeken van een vlucht je eigen stoel kiezen, mits je op tijd bent. Als je dit ver van tevoren doet moet je vaak bijbetalen voor jouw voorkeur, maar dan kun je wel op je favoriete plekje in het vliegtuig zitten. Welke stoel heeft jouw voorkeur?

Bron | Well + Good

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Abonneer je op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden