null Beeld

Dit krijgen moeders het allerliefst voor Moederdag

Natuurlijk, een prachtige bos bloemen of een heerlijk parfum is altijd een goed cadeau. Maar waarmee maak je moeders nu het allerblijst op Moederdag?

De Amsterdamse rederij Lovers Canal Cruises ondervroeg 1.090 moeders van twintig jaar en ouder en wat bleek? Maar liefst 84 procent van de ondervraagden wil op Moederdag graag tijd doorbrengen met hun kind(eren). Daarvan worden ze gelukkiger dan van een fysiek cadeau.

Bos bloemen

Van de respondenten zegt 73 procent dat ze (bijna) elk jaar op Moederdag in het zonnetje wordt gezet door hun kind(eren). De welbekende bos bloemen (47 procent) en zelfgemaakte cadeaus (33 procent) worden het vaakst gegeven. Van de ondervraagde moeders krijgt 16 procent een uitje met hun kind(eren) cadeau.

Zelf cadeau kiezen

Als moeders zelf een cadeau mochten kiezen, geeft slechts 10 procent de voorkeur aan een bloemetje of plant. 32 procent kiest voor iets leuks doen met hun kind(eren). En 65 procent van de moeders verkiest een gezamenlijk uitje zelfs boven een fysiek cadeau. Van de ondervraagde moeders ziet 84 procent het liefst dat de kinderen tijd voor hen vrijmaken op Moederdag. Dit wordt beschouwd als het 'allermooiste moederdagcadeau'.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Lovers Canal Cruises

Foto | iStock

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden