null Beeld ANP Handouts
Beeld ANP Handouts

Dít kost een kaartje voor het Songfestival (en dit zijn de presentatoren)

Doutzen Kroes, Paul de Leeuw en Michiel Huisman... Allemaal zijn ze genoemd als mogelijke presentatoren voor het Eurovisie Songfestival dat dit voorjaar plaatsvindt in Rotterdam. Gisteravond werd eindelijk bekend gemaakt wie de show daadwerkelijk gaan presenteren!

En dat zijn niemand minder dan Edsilia Rombley, Jan Smit en Chantal Janzen.

Presentatietrio

Jan Smit, die al 9 jaar samen met Cornald Maas het voice-over commentaar ven het songfestival verzorgt, zal daarmee dit jaar voor het eerst op het podium te zien zijn. Voor Sietse Bakker, de producer van het Songfestival, waren ook de dames een logische keuze. “Met dit presentatie-trio kiezen we in de eerste plaats voor drie mensen met een enorme dosis presentatietalent, die ook nog eens allemaal hun carrière begonnen als artiest”.

Overigens was het volgens de producer de meest logische keuze om voor drie presentatoren te gaan. “Vier is te veel voor buitenlandse kijkers en twee is gewoon te weinig. Want wat doe je als er eentje ziek wordt?", zegt Bakker in De Wereld Draait Door.

Uitstapje voor Chantal

Het Songfestival wordt jaarlijks uitgezonden bij de publieke omroep. Voor Jan Smit en Edsilia is dat een thuiswedstrijd. Beide zangers zijn regelmatig op die zenders te zien. Voor Chantal Janzen moesten de producers echter wel eerst toestemming vragen aan de collega’s van het commerciële RTL. "RTL was zo aardig om mij even uit te lenen”, vertelt Chantal aan de NOS.

Toch moest haar werkgever in eerste instantie wel even slikken toen ze beseften dat deze klus meer inhield dan drie presentatiedagen. Vanaf april heeft de zangeres en presentatrice een volledige extra baan door de repetities, het uitzoeken van de kleding en andere belangrijke en minder belangrijke zaken. “Ze kwamen er wel achter dat ik misschien in die periode iets niet voor RTL kan doen”, aldus Chantal.

Talenkennis

Om zo goed mogelijk voor de dag te komen – er kijken toch zo’n slordige 180 miljoen kijkers naar het songfestival – moeten de presentatoren nog wel even aan de bak om hun talenkennis op te schroeven. ”Ik moet nog wel aan de slag met native speakers om de boel te verfijnen", vertelt Chantal. Haar collega Edsilia Rombley maakt zich niet zoveel zorgen. Haar Duits is naar eigen zeggen in ieder geval prima. “Ich kann ein bisschen Deutsch, kein Problem!”

Kaartverkoop van start

Het grote muziekspektakel is vanaf 12 mei te zien op televisie. Maar de échte songfestivalfans willen er natuurlijk zelf graag bij zijn, nu het evenement voor het eerst in 1976 weer in ons land georganiseerd wordt. Vanaf 12 december gaat de kaartverkoop voor zowel de voorrondes als de halve finales van start. Het is ook mogelijk om de generale repetities van de voorrondes en de finale bij te wonen. “Dit zijn de volwaardige shows, compleet met presentatoren, opening- en interval acts en natuurlijk de optredens van de deelnemers.”, legt Bakker uit.

“Alleen de bekendmaking van de resultaten ontbreekt natuurlijk bij deze generale repetities. De tickets voor deze shows zijn aanzienlijk goedkoper, waarmee we het Eurovisie Songfestival in Rotterdam voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk hopen te maken.” De prijzen van de tickets variëren van €18,50 voor een Family Show (generale repetitie) van een halve finale, tot €248 voor een plaats tijdens de finale op 16 mei.

Lees ook

Het logo van het Songfestival 2020 is onthuld en dít betekent het

Bron| AD, NOS, Telegraaf

Beeld| ANP

Redactie MargrietANP Handouts

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden