null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dít is wat de volle maan van 13 oktober voor jou gaat betekenen

Hou je vast, want de volle maan komt er weer aan. Dat betekent een onrustig gevoel, slechte nachten en gevoeligheid voor emoties. Daarnaast heeft iedere volle maan een andere betekenis, zo ook die van zondag 13 oktober.

Bereid je voor op rusteloosheid, opvliegendheid en twijfel.

De jachtmaan

De volle maan van 13 oktober wordt de jachtmaan genoemd. Dit komt nog uit de tijd van de jagers: deze volle maan was het signaal dat de winter eraan komt en de nodige voorbereidingen moesten worden getroffen. Nu is dat natuurlijk niet meer nodig, maar nog steeds staat de jachtmaan voor verandering en transformatie. Ook wij moeten ons (mentaal) voorbereiden op lange, donkere en koude dagen.

Eigenschappen

Maar iedere volle maan heeft nog meer eigenschappen. Die worden bepaald door het op dat moment heersende sterrenbeeld. De volle maan schuift iedere twee dagen in een ander sterrenbeeld, en die werkt samen met het sterrenbeeld dat die maand in de zon heerst. Deze keer staat de volle maan in Ram en de zon in Weegschaal.

Lees ook

Hoeveel invloed heeft volle maan nu écht op je?

Maan in Ram

Ram is het eerste teken in de dierenriem. De Ram is nogal overweldigend en soms 'te veel'. Dit ga je op verschillende manieren merken. Je voelt alle emoties intens, maar slaat ook weer heel snel om naar iets anders. Je bent avontuurlijk en wilt overal de beste in zijn. Kortom: het wordt een nogal rusteloze volle maan. Je raast maar door, gaat confrontaties aan en kunt niet stilzitten.

Zon in Weegschaal

De zon staat deze maand echter in Weegschaal, een teken dat lijnrecht tegenover Ram staat. Waar Ram chaotisch en onvoorspelbaar is, staat Weegschaal voor rust en harmonie. Voor Weegschaal moet alles in balans zijn, en ze zijn doodsbang om de verkeerde beslissingen te maken. Daarom kunnen ze er uren, dagen of zelfs weken over doen om keuzes tegen elkaar af te wegen. Ram denkt juist helemaal niet over zijn keuzes na.

Besluiteloosheid en vernieuwing

Hoe gaat dit samenkomen op 13 oktober? Je zult last hebben van een enorme besluiteloosheid en het gevoel dat dingen ineens anders moeten. Je bent de sleur van je eigen leven zat en kijkt nog eens goed naar je relatie, huis en werk. Je wilt zo snel mogelijk iets nieuws in je leven, waardoor je je onrustig voelt. En dan komt die besluiteloosheid ook om de hoek kijken: kies je voor jezelf, of voor een ander?

Bron | Cosmopolitan

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine BrouwerGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden