null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit is waarom je twee verschillende sokken moet dragen

Omdat het in de mode is? Zodat je eindelijk al die sokken die eenzaam uit de was komen weer kunt gebruiken? Nee, het antwoord op de vraag waarom je beter twee verschillende sokken kunt dragen, heeft een veel dringender reden.

Dat zit namelijk zo: het dragen van twee verschillende sokken is een initiatief Alzheimer Nederland. Daarmee wordt er aandacht gevraagd voor deze ingewikkelde ziekte die steeds meer Nederlanders treft. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Eén op de vijf mensen krijgt het, bij vrouwen is de kans zelfs nog groter.

null Beeld

Maar wat hebben sokken daar nu mee te maken, horen we je denken. Nou, wie Alzheimer SOCKS koopt en draagt, ontworpen door het Nederlandse designduo Spijkers & Spijkers, steunt daarmee wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en toont zijn betrokkenheid. De verschillende sokken staan symbool voor de verwarring waarmee mensen met dementie elke dag opnieuw worden geconfronteerd. De opbrengst wordt gedoneerd aan Alzheimer Nederland, dus met de aankoop help je mee aan een toekomstige oplossing voor dementie.

Word een held op sokken

null Beeld

Oud én jong kan dit jaar trouwens een Held op Sokken worden. Er zijn steeds meer jonge mensen die aan een vorm van dementie lijden. Om daar aandacht voor te vragen, zijn er ook sokken in kindermaten en is er een speciaal kinderboek uit de Borre-reeks: Borre en de sokken van oma. Hiermee wordt de ziekte bespreekbaar gemaakt bij kinderen én kleinkinderen van mensen met alzheimer. Het boekje gaat over oma die vergeetachtig wordt en in alle verwarring twee verschillende sokken aantrekt.

Hier koop je die speciale sokken

De Alzheimer SOCKS met het design van Spijkers & Spijkers zijn onder andere verkrijgbaar bij meerdere Jumbo-winkels, Jeans Centre en online via alzheimersocks.nl voor € 6,99 per paar. Je kunt ook een Held op Sokken worden door je foto’s te delen met #HeldOpSokken.

Beeld: iStock

Bekijk ook

null Beeld

#IKGEEFOMJE is een actie van Margriet. Hiermee willen we je enthousiast maken om, op wat voor manier dan ook, te laten zien dat je om iemand geeft. Dat kan 'm in kleine dingen zitten. Van een gesprek aanknopen of het delen van een maaltijd tot samen een uitstapje maken. Gebruik deze stickers voor jouw #ikgeefomje-moment, post een foto of video van je moment op social media met #ikgeefomje én maak kans op mooie prijzen, samen met diegene om wie je geeft. Doe je ook mee? Ga voor meer informatie naar margriet.nl/ikgeefomje

Lees ook

Rotklusje? De afzuigkap schoonmaken was nog nooit zo makkelijk!

Dit is de vieste plek op het toilet (en het is niet de wc-bril!)

Vlekken en kringen op je matras: zo krijg je ze schoon

Meer artikelen van Margriet lezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden