null Beeld

Dít is het spraakmakendste moment uit Heel Holland bakt

In de aflevering van Heel Holland bakt van gisteravond bakte niet iedereen er wat van. Er werd op Twitter flink gesproken over dít moment.

De bakkers kregen de opdracht om als spektakelstuk een 'adventskalender' te maken, oftewel een creatie waarbij je aftelt naar kerst en elke dag een item van het baksel mag opeten. Deelnemer Maroeska ging het maken van dit spektakelstuk niet al te best af. Haar taart mislukte en zakte als een plumpudding in elkaar. Ze probeerde er met wat zilveren decoratie en witte room nog wat van te maken, maar tevergeefs. Het eindresultaat was niet bepaald om over naar huis te schrijven.

Een greep uit de reacties op Twitter.

Wel een echte amateurbakker?

De appelbollen van Maroeska waren beter gelukt, want haar met kaneelsuiker gevulde appels waren de beste van alle kandidaten. De vraag rijst of Maroeska, die eerder een kookboek heeft geschreven en een cateringbedrijf runt, wel een amateurbakker is. Op de pagina Privé van De Telegraaf vertelt ze daarover: "Koken, en niet bakken, is eigenlijk mijn tweede carrière. Eerst ben ik als ontwerpster van lampen en meubels behoorlijk succesvol geweest.” Ook laat ze weten dat Omroep Max op de hoogte was van haar werkzaamheden. "Ik heb daar nooit geheimzinnig over gedaan."

Meesterbakker

Uiteindelijk was het Nicole die gisteravond de titel meesterbakker kreeg. "Ik heb een topweekend gehad," zei de teamleider in de thuiszorg tegen de camera. Overigens had ze haar zege wel een beetje te danken aan de mislukking van Maroeska’s spektakelstuk, want die bakte tot aan haar debacletaart veruit het best van alle deelnemers.

Deze deelnemer moest de baktent verlaten

Ahmed moest de baktent verlaten. De 28-jarige promovendus bakt het liefst voor zijn ontspanning. Maar echt ontspannen bakken is het niet in de tent van Heel Holland bakt.

Bekijk hier de uitzending terug.

Bronnen | Heel Holland bakt, libelle.nl, telegraaf.nl, vrouw.nl

Foto | Screenshot Heel Holland bakt

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden