null Beeld

Dít is de reden dat de Wie is de Mol?-kandidaten de opdracht altijd meteen snappen

Zit jij elke zaterdagavond voor de buis om Wie is de Mol te kijken? Wij ook! Het programma staat natuurlijk bekend om de ingewikkelde opdrachten, die op de meest fantastische locaties worden uitgevoerd. Maar die opdrachten zijn soms zó ingewikkeld dat veel kijkers er na de uitleg nog niks van begrijpen. Tegelijkertijd weten de deelnemers precies wat ze moeten doen. Hoe komt het dat de Wie is de Mol?-kandidaten de opdracht wel meteen snappen? 

Wij zouden meteen in paniek raken en een heleboel vragen stellen tijdens de uitleg.

Podcast

In de officiële Wie is de Mol?-podcast geven oud-deelnemer Annemieke Schollaardt en presentator Rik van de Westelaken deze week het antwoord. En wat blijkt? De Wie is de Mol?-kandidaten snappen de opdracht meestal ook niet direct.

Meerdere keren uitleg

De uitleg die wij op televisie zien, is niet de enige uitleg die de Wie is de Mol?-kandidaten krijgen. Daarom staan ze dus altijd rustig te luisteren naar de speluitleg, zonder meteen in paniek te raken als ze het niet snappen. Als Rick de uitleg gedaan heeft op camera, legt de regisseur het vervolgens namelijk nog uitgebreider uit aan de kandidaten. Die mogen dan ook nog eens vragen stellen, zodat ze precies weten wat er van ze verwacht wordt. Gelukkig ligt het dus niet aan ons dat wij die uitleg niet direct begrijpen.

Lees ook:

De locatie en álle kandidaten van ‘Wie is de Mol?’ 2020 zijn bekend

Op locatie

Daarnaast zegt Rick dat het ook een stuk makkelijker is om een opdracht te begrijpen, als je zelf op de locatie bent. Als de kandidaten aankomen op de plek waar de opdracht zich afspeelt, snappen ze meestel meteen wat ze moeten doen. “Dan zien ze met eigen ogen: wacht even, dit is wat we moeten oplossen. Dan wordt het ineens wel concreet,” zegt Van Der Westelaken in de podcast. Weten we dat ook weer!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Boulevard, NPO Radio 2

Beeld | ANP

Ilse van Roekel

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden