null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dít effect heeft de volle maan van 14 september op jou

De volle maan komt er weer aan, en dat betekent dat onze emoties én ons lichaam behoorlijk overhoop kunnen liggen. Dus mocht je je vandaag een beetje uit balans voelen, dan is dat helemaal niet zo gek.

Je voelt de effecten namelijk twee dagen voor en twee dagen na de volle maan. Dat betekent dus dat we ons van 12 tot en met 16 september anders kunnen voelen dan anders. Benieuwd wat deze volle maan voor jou betekent? We leggen het uit.

Zon en maan

De eigenschappen van iedere volle maan worden bepaald door het op dat moment heersende sterrenbeeld. De volle maan van zaterdag staat in het teken van Vissen, en de zon staat in Maagd. We zullen dus de invloeden van deze twee sterrenbeelden gaan voelen, en ook de effecten van de unieke combinatie van de twee.

Vissen

Vissen is het meest mysterieuze en spirituele teken uit de dierenriem. Ze zijn gevoelig, en kunnen zich goed verplaatsen in anderen. Ze vangen de energie en emoties van anderen sterk op, wat soms fijn kan zijn, maar ook gevaarlijk. Je kunt hierdoor ook de negatieve energie van anderen overnemen. Naast dit gevoelige aspect zijn Vissen dromerig, en verdwalen ze graag in hun eigen gedachten en fantasieën.

Maagd

Dit teken is nederig en dienstbaar. Maagd is hierdoor een harde werker, prestatiegericht, perfectionistisch, kritisch en opgeruimd. Ze zijn niet alleen kritisch naar zichzelf toe, maar ook naar anderen. Hierdoor kunnen ze soms koud en afstandelijk overkomen, maar schijn bedriegt. Maagden zijn namelijk ontzettend betrouwbare, loyale vrienden. Bovendien kunnen ze anderen altijd opvrolijken.

Lees ook:

Hoeveel invloed het volle maan nu écht op je?

Tegenstellingen

Het is je misschien opgevallen dat deze twee tekens ontzettend verschillend zijn, wat het moeilijk kan maken wanneer we de energie van beide gaan voelen de komende dagen. Vissen is een echt waterteken; ze gaat mee met de ‘flow’ en doet alles op gevoel. Met soms chaos als gevolg. Maagd is juist een echt aardeteken, die juist alleen maar met hoofd en verstand denkt, en alles geordend en netjes wil hebben.

Dromerig vs. realistisch

Die tegenstelling ga je dus de komende tijd ook in jezelf voelen. Door Maagd wil je van alles doen en bereiken, maar de dromerige Vissen weerhoud je ervan om ook echt iets gedaan te krijgen. Je voelt je afgeleid en je gedachten dwalen constant af. Bovendien zal je door de gevoelige Vissen ook extra veel emoties en prikkels voelen. Maagd zorgt ervoor dat je deze emoties weg wilt duwen en negeren.

Behoed jezelf voor verkeerde keuzes

Toch hoeft deze combinatie niet alleen maar slecht te zijn: het dromerige, fantasierijke van Vissen kan namelijk weleens doorslaan in het maken van onrealistische keuzes. Je ziet alles een stuk rooskleuriger in dat het allemaal is. Het kritische karakter van Maagd kan de verkeerde beslissingen voorkomen door nog eens even goed naar alle details te kijken. Of dit nou op sociaal, financieel, professioneel of emotioneel gebied is.

Focus op jezelf

De grootste les die we uit deze volle maan kunnen halen is: maak je niet druk om dingen die er niet toe doen. Dat is wat Vissen aan Maagd kan leren. Besteed je aandacht en energie aan jezelf, en focus je op je emoties. Is er iets wat er al langere tijd dwarszit? Luister goed naar je gevoel (Vissen) en onderneem actie (Maagd) waar nodig.

Bron | Cosmopolitan

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine BrouwerGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden