null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit doet PostNL met brieven die zijn geadresseerd aan Sinterklaas

Heb jij de brief van je (klein)kind aan Sinterklaas weleens daadwerkelijk op de post gedaan? Denk maar niet dat die bij het oud papier belandt!

Nee hoor, als er 'Sinterklaas, Madrid' of iets in die trant op de envelop staat, wordt de sinterklaaspost wel degelijk op een bepaald adres afgeleverd. En er wordt zelfs teruggeschreven! Maar daar moet je wel iets voor doen.

Extra postzegel

Nee, de brieven belanden niet in Spanje. PostNL stuurt ze linea recta naar kinderboerderij Weverkeshof (dat in deze tijd even Sinterklaashof heet) in het Brabantse Nuenen. Daar krijgen ze al sinds 1985 brieven, verlanglijstjes en tekeningen voor Sint en Piet binnen. Soms worden die brieven zelfs meteen geadresseerd aan de kinderboerderij, omdat ouders al weten dat dat het postadres is van Sinterklaas. "In toptijden krijgen we wel 12.000 brieven," vertelt Paul Koppelman van de Sinterklaashof aan het AD. Daarom zijn er zeker zestig 'schrijfpieten' actief als vrijwilliger om alle brieven te beantwoorden – tenminste, als er een retouradres op de envelop staat en er een extra postzegel is bijgesloten.

Speen mee naar Spanje

Grappig genoeg ontvangen ze ook veel kinderspenen. "Sinterklaas is heel goed in het ontspenen van kinderen," vertelt Paul. Blijkbaar is de goedheiligman een briljante hulp als steun in de rug voor ouders die hun kind graag van de fopspeen af willen hebben. Ze laten de kinderen hun speen zelf opsturen naar de Sint, onder het mom: 'Die kan er wel wat mee.'

Slaapkamer van Sinterklaas

Mocht je rond sinterklaas in de buurt zijn, een bezoekje aan de kinderboerderij in Nuenen is hartstikke leuk. In de dagen tussen de intocht en pakjesavond wordt de boerderij omgetoverd tot de verblijfplaats van Sinterklaas. Zelfs zijn slaapkamer is te bewonderen.

Bron | AD

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden