null Beeld

Dit doen Willem-Alexander en Máxima vandaag op Koningsdag

Koning Willem-Alexander - die vandaag vijftig kaarsjes uitblaast - koningin Máxima en de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane brengen vandaag een bezoek aan Tilburg. Dít staat er op hun programma.

Naast het koninklijk echtpaar en hun dochters zijn ook prins Constantijn en prinses Laurentien, prins Maurits en prinses Marilène, prins Bernhard en prinses Annette, prins Pieter-Christiaan en prinses Anita én prins Floris en prinses Aimée aanwezig op Koningsdag in Tilburg.

Route

Het gezelschap legt een route af langs dertien programma-onderdelen. De koninklijke familie arriveert rond 11 uur per trein op het station van Tilburg. Zij worden welkom geheten door burgemeester Peter Noordanus en enkele Tilburgse kinderen. Hier start het bezoek, dat ongeveer twee uur duurt.

Tune van Tilburg

Tijdens het bezoek zingen leden van de 77 Tilburgse koren de Tune van Tilburg, een aangepaste versie van Proosten. De koorleden worden begeleid door het Euregio Jeugdorkest. Tijdens dit lied wordt een dans uitgevoerd door de dansers van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Dit gebeurt op het Burgemeester Stekelenburgplein. Ook is er aandacht voor een educatief project en ontmoet de koninklijke familie Rania Sommakia, een Syrische vluchtelinge.

Uitgezwaaid met zakdoeken

Het bezoek wordt afgesloten met een muzikale finale 'met een zachte G'. Op het Piusplein staat een groot podium met publiek ervoor. Op het podium staan verschillende bekende Tilburgers onder aanvoering van Guus Meeuwis. Als de koninklijke familie uiteindelijk vertrekt, worden ze, naar goed Tilburgs gebruik, uitgezwaaid met duizenden zakdoeken.

Kijk hier voor de hele route en alle festiviteiten.

Wat ga jij vandaag doen?

Bekijk ook

De tip voor de piekeraars: vanaf nu relaxed in slaap vallen met muziek op!

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden