null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dít boek hebben we in 2019 het meest gelezen in Nederland

Ken jij de De zeven zussen-boekenreeks nog niet? Dan mis je volgens menig boekenwurm echt iets in je leven. Het eerste deel, is namelijk het meest gelezen boek van 2019. 

Die vloog vorig jaar maar liefst 233.000 keer over de toonbank, weet de Stichting Collectieve Propoganda van het Nederlandse Boek (CPNB). En dat is bést een gelukje, want het boek was bijna helemaal niet in Nederland verschenen...

Mysteries in De zeven zussen

De zeven zussen van de Ierse schrijfster Lucinda Riley, gaat over Maia en haar zes zussen. Na de plotselinge dood van hun vader, komen ze bij elkaar in hun ouderlijk huis aan het meer van Genève. Alle zussen, zijn geadopteerd. En na hun vaders dood, krijgen ze allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing over hun afkomst. Met avontuurlijke en emotionele verhaallijnen als gevolg. Kunnen ze hun ware identiteit achterhalen?

Storm, schaduw, parel...

Lucinda is flink aan het schrijven geweest, want de De zeven zussen-reeks bestaat inmiddels uit zes delen. In ieder deel, speelt een andere zus de hoofdrol. In het eerste deel, het best verkochte boek van 2019 dus, is dat Maia. En dan heb je nog de delen storm, schaduw, parel, maan en zon. Het is nog eventjes wachten tot het zevende deel.

Uitgeverijen hadden geen interesse

Gek genoeg, werd Lucinda's boek door meerdere uitgeverijen in Nederland geweigerd. Ze hadden geen interesse. Maar gelukkig voor de schrijfster en voor haar fans, stuitte de oprichter van Xander Uitgevers op De zeven zussen terwijl hij op vakantie was in Noorwegen. Daar was het boek al razend populair. En zo geschiedde, dat wij de boeken nu ook kunnen binge-lezen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | CPNB, RTL Nieuws

Beeld | iStock

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden