null Beeld

Dierenbescherming waarschuwt katteneigenaren voor de gevaren van een kiepraam

Hoewel het met dit warme weer natuurlijk heerlijk is om een raampje open te zetten voor frisse lucht, moet je hiermee oppassen als je een kiepraam én een kat hebt. Zo’n kiepraam kan namelijk gevaarlijke situaties opleveren als je kat naar buiten probeert te klimmen.

Vorig jaar in de zomer waarschuwde de Dierenbescherming hier al voor en dit jaar geldt die waarschuwing natuurlijk nog steeds.

Gevaren van kiepraam voor een kat

De Dierenbescherming bracht vorig jaar het verhaal naar buiten van iemand die zijn kiepraam open had laten staan. De kat van die persoon probeerde vervolgens naar buiten te klimmen, maar kwam hierbij vast te zitten tussen het raam en het kozijn. De Dierenbescherming moest uiteindelijk de brandweer inschakelen om de kat te kunnen bevrijden. Na de reddingsactie bleek dat de kat last had van zijn achterpootjes. Het ging gelukkig niet om een breuk maar waarschijnlijk een afknelling van de bloedtoevoer waardoor de kat z’n achterpoten maar moeilijk kon bewegen.

Lees ook:

Opmerkelijk: dit voorwerp wordt het meest aangetroffen in de maag van een kat

Zó voorkom je gevaarlijke situaties

Voor de eigenaar van de kat was het natuurlijk flink schrikken, maar de situatie is gelukkig goed afgelopen. Helaas kent de Dierenbescherming verhalen die slechter eindigen. Ze lieten daarom in een Facebook-post weten dat het ontzettend belangrijk is om voorzorgsmaatregelen te nemen als je een kiepraam hebt. “Heb je een kiepraam open staan? Zorg voor raambeveiliging, zoals een rooster. Een handdoek tussen het kiepraam kan ook al iets helpen.”

Bron | Facebook

Beeld | Getty

v

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden