null Beeld

Die vergeet je niet snel: déze naam is uitgeroepen tot de faamnaam van 2020

Sommige

ouders scheppen er ontzettend veel plezier in om hun kind een originele en

bijzondere naam te geven en dat resulteert nog weleens in een naam die toch een

tikkeltje apart is. Om deze ‘gekke namen’ in het zonnetje te zetten,

organiseert de Coen en Sander Show op Radio 538 elk jaar de zogeheten ‘faamnaam

van het jaar’.

Luisteraars kunnen elk jaar weer een stem uitbrengen op de ‘gekste naam’ van het jaar en dit jaar is de prijs gegaan naar ‘Mette Bus’.

Al eerder genomineerd voor faamnaam

Hoewel ongetwijfeld niet iedereen even blij zou zijn om op zo’n lijst te belanden, ziet Mette Bus er de humor wel van in. Ze is zelfs al vier keer eerder op de ‘faamnaam-lijst’ beland. “Wel leuk dat ik nu een keer heb gewonnen,” zo zegt de Groningse, die in het dagelijks leven beeldkunstenares is. Op de vraag of ze weleens met de bus gaat, reageert ze: “Ja, ik ga de laatste tijd zelfs heel veel met de bus! Als mensen mijn naam horen en het grapje ervan inzien, vergeten ze me nooit meer,” aldus Bus.

Lees ook: Grappig: blijkbaar lijken we écht op onze naam

Eerdere winnaars

De Groningse vrouw volgt eerdere winnaars op als Mat Ras (2019) , Jack Pot (2018), Chris Mus (2017), Kenny Boeijen (2016) en Ferry Kuhlman (2015) op. Bij de andere kanshebbers dit jaar horen Nies Slim, Dino Saris, Co de Kraker en Elk Gram - Raak. Bennie Weijs en Lieve Lingen eindigden dit jaar op de tweede en derde plaats.

Dirk Teur

Sander Lantinga liet onlangs in een interview met het AD nog weten dat het niet altijd even makkelijk is om een geschikte faamnaam te vinden. Er worden namelijk niet altijd echte namen ingezonden. “De namen moeten wel kloppen hé. We kregen een keer een Dirk Teur ingestuurd, maar dat bleek een bijnaam te zijn die zijn vrienden hem hadden gegeven. Dirk Teur bleek eigenlijk Bert te heten.”

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD

Beeld | Brunopress

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden