null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Deze vrouwen zijn al 80 jaar beste vriendinnen en wonen nu in hetzelfde bejaardenhuis

De Britse Kathleen Saville en Olive Woodward, allebei 89 jaar oud, zijn al een kleine tachtig jaar vriendinnen. Ze zijn recent samen in een bejaardenhuis gaan wonen in Mansfield.

En ze kunnen geen moment zonder elkaar. Hoe behoud je zó lang een vriendschap?

Beste vriendinnen

De twee leerden elkaar op school kennen in 1941, toen ze elf jaar oud waren. Ze werden beste vriendinnen en zijn dat sindsdien altijd gebleven. Medewerkers van het verzorgingshuis noemen het stel 'the dynamic duo' en zeggen dat je de liefde van de twee voor elkaar duidelijk kunt zien.

Geen ruzie

Volgens Saville is de sleutel tot het succes van hun vriendschap dat ze allebei niet van ruzie houden. "Toen we elkaar ontmoetten, wisten we dat we altijd vriendinnen zouden zijn. Ze betekent veel voor me. Als Olive gaat, komt ze eerst terug om mij mee te nemen. We zullen vriendinnen zijn in de hemel."

Depressief

Sinds ze elkaar in hun woonplaats Manfield ontmoetten, hebben ze nooit verder dan tien minuten lopen bij elkaar vandaan gewoond. Woodward geeft toe dat ze depressief werd toen ze nog in een ander huis woonde, en is blij dat ze haar beste vriendin nu elke dag de héle dag door kan zien. "Als ik niet vrolijk ben of problemen heb, hoef ik alleen maar naar Kathleen te gaan. We eindigen altijd lachend."

Advies

Een manager van het bejaardenhuis vertelt dat de vriendinnen maar blíjven kletsen en giechelen. "Het is zo lief. Ze houden echt van elkaar, dat kun je zien." Het advies van de vriendinnen voor een levenslange vriendschap? Saville: "Ga eruit om je vriendin te zien, wacht niet altijd voordat ze naar jou komt. It takes two to tango."

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | BBC

Beeld | Getty Images

Kirsten ZijderveldGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden