null Beeld

Déze versoepeling maakt je vakantie naar Italië een stuk fijner

Mensen die binnenkort op vakantie gaan naar Italië hebben geluk: Roberto Speranza, de minister van Volksgezondheid van Italië, heeft namelijk maandag bekend gemaakt dat de mondkapjesplicht voor buiten binnenkort wordt afgeschaft.

En eerlijk is eerlijk: dat maakt je vakantie toch wel een stuk comfortabeler…

Overal in Italië behalve dít gebied

De minister maakte het heugelijke nieuws op zijn Facebookpagina bekend. “Vanaf 28 juni maken we een einde aan de verplichting om buiten een masker te dragen,” zo schreef hij. De afschaffing van de mondkapjesplicht buiten geldt wel alleen voor gebieden die als de ‘witte zone’, dus waar de verspreiding van het coronavirus het laagst is, zijn geclassificeerd. Op dit moment valt het hele land daaronder, op uitzondering van Valle d’Aosta.

Lees ook: Van verzekering tot prikbewijs: dit wil je weten over vakantievieren anno 2021

Nog steeds mondkapjesplicht binnen

De mondkapjesplicht geldt overigens nog wel overal in Italië in binnenruimtes of het openbaar vervoer. Zodra je dus ergens in het openbaar naar binnen gaat, of dit nu een winkel is of bijvoorbeeld een restaurant, moet je alsnog je mondkapje opzetten. Je zal dus alsnog wat mondkapjes moeten meenemen op vakantie.

Besmettingen

Italië is één van de Europese landen die het hardst getroffen is door het coronavirus. Sinds het begin van de pandemie raakten ruim 4,25 miljoen Italianen besmet. Zeker 172.000 van hen overleefden dat niet. Inmiddels neemt het aantal besmettingen in het land langzaam af. Maandag werden bijna vijfhonderd nieuwe gevallen gemeld en overleden 21 inwoners aan de gevolgen van het longvirus.

Bron | AD

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden