null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Deze twee ziekenhuizen zijn uitgeroepen tot beste van Nederland

Het AD komt morgen met een uitgebeide Ziekenhuis Top 100, maar heeft vandaag alvast de twee grote winnaars bekendgemaakt: het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

Eerstgenoemde is het beste streekziekenhuis, de tweede is op nummer één geëindigd in de categorie topklinische ziekenhuizen.

Beste ziekenhuis

Sinds vorig jaar wordt er onderscheid gemaakt in zogenoemde topklinische en algemene of streekziekenhuizen, omdat ziekenhuizen zich steeds verder specialiseren. De topklinische richten zich op complexe behandelingen en operaties. De streekziekenhuizen richten zich op basiszorg.

Top 100

Voor de top 100 is gebruik gemaakt van gegevens die de ziekenhuizen ieder jaar moeten aanleveren aan bijvoorbeeld de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De ziekenhuizen worden beoordeeld op 33 onderdelen, bijvoorbeeld kwaliteit van de verpleging, tijdige start van een behandeling en toezicht op medicijngebruik.

Lees ook

Mooi initiatief: ziekenhuis laat huisdieren toe tijdens bezoekuur

Beatrixziekenhuis

De winnaars zijn uiterst trots. Het RIVAS Beatrixziekenhuis eindigde de laatste jaren ook al bovenin de top 100 en was al twee keer eerder winnaar. "Deze eerste plaats is – wederom – de kroon op het dagelijks werk van onze zorgverlener", zegt directeur Anja Blonk tegen de krant. Het betekent echter niet dat ze nu tevreden achterover gaan leunen. "In de zorg valt altijd wat te verbeteren. En daar zetten we ook op in."

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis stond ook vorig jaar op de eerste plaats. Volgens Piet-Hein Buiting, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis, is dat vooral te danken aan het personeel. "En aan het feit dat wij hier voortdurend bezig zijn met de vraag hoe onze zorg beter kan."

Lees hier meer over de winnende ziekenhuizen. Vrijdag vind je er ook de prestaties van alle ziekenhuizen.

Bron | AD

Beeld | iStock

Kirsten ZijderveldGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden