null Beeld

Deze puppy is door z’n bijzondere tweede staartje een ware internetsensatie

Bij hondenasiel Mac’s Mission in de Amerikaanse staat Missouri, is vorige week een wel heel bijzondere puppy binnengebracht. De tien weken oude Narwhal heeft namelijk een staartje tussen zijn ogen.

Foto’s van de bijzondere pup gaan inmiddels de hele wereld over.

Meteen verliefd

“Ik geloofde eerst niet dat het echt was”, vertelt Rochelle Steffen van Mac's Mission, dat zich inzet voor honden met afwijkingen of die bijzondere aandacht nodig hebben, aan USA Today. Steffen was al direct bij de eerste ontmoeting verkocht. “Hij is het schattigste beestje dat ik ooit heb gezien.”

Afwijking

De kleine Narwhal werd afgelopen vrijdag samen met nog een andere hond gevonden. De tien weken oude puppy werd naar de dierenarts gebracht, om te kijken of hij gezond was. Zijn staartje lijkt het gevolg te zijn van een afwijking die wel vaker voorkomt bij honden, maar zich meestal manifesteert in een extra teen of een hazenlip. De oorzaak hiervan kan liggen bij blootstelling aan chemische stoffen. “Maar zeker kunnen we dat niet weten”, aldus dierenarts Brian Heuring. Volgens hem is het vooralsnog niet nodig om het staartje te verwijderen.

Adoptie

Video’s van Narwhal hebben de afgelopen dagen al duizenden likes binnengeharkt op social media. Dat aardig wat mensen gecharmeerd zijn van de pup, blijkt ook wel uit het feit dat al meer dan zeventig mensen zich hebben aangemeld voor adoptie. Narwhal krijgt echter pas een nieuw baasje als duidelijk is dat hij geen last heeft van zijn tweede staartje.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | BBC News

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden