null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Deze nieuwe WhatsApp-functies zijn je misschien nog niet opgevallen

We appen massaal en elke dag. Maar misschien zijn de nieuwste functies die WhatsApp sinds kort heeft je nog niet eens opgevallen. Het kan ook zijn dat ze zelfs nog op je telefoon moeten kómen, omdat sommige functies nu nog in de testfase zitten.

Ze zijn in elk geval handig en leuk.

Nieuwe functies beschikbaar op WhatsApp

QR-code

Je hoeft voortaan niet om iemands telefoonnummer te vragen om diegene toe te voegen op WhatsApp. Het kan nu veel sneller, met een QR-code. Als je die instelling al op jouw WhatsApp hebt, vind je 'm bij 'Instellingen' naast je naam. Als je op het vierkantje klikt verschijnt jouw QR-code, die een ander kan scannen om jou op WhatsApp toe te voegen. Andersom kun jij dat doen door onderaan op de knop 'scan' te klikken, en je camera op de QR-code van de ander te richten.

Donkere modus

Op sommige telefoons heb je de optie om ze in een lichte of donkere modus te zetten. Bij een donkere modus is de achtergrond van je menu's zwart. Dit kan wat prettiger voor je ogen zijn, zeker 's avonds. Als je dat bij je algemene instellingen > beeldscherm en helderheid instelt, verandert WhatsApp voortaan mee. Ook daar is de achtergrond dan zwart in plaats van het gebruikelijke wit.

Makkelijker zoeken naar een appje, foto of filmpje

Ben je gericht op zoek naar een foto, filmpje of link die je onlangs in WhatsApp hebt verstuurd/ontvangen? Het zoeken wordt je nu een stuk makkelijker gemaakt. Als je de zoekbalk aanklikt, kun je namelijk kiezen tussen foto's, gifs, links, video's, documenten en audio. Zo vind je vast een stuk sneller waar je naar zoekt.

Nieuwe stickers

Gebruik jij weleens stickers op WhatsApp? Dan is het je misschien al opgevallen dat er nieuwe collecties zijn toegevoegd. Bewegende stickers ook. Je vindt die als je in het balkje waarin je je appje tikt rechts op het vierkantje drukt. Vervolgens klik je op het plusje en zie je welke stickers nieuw zijn toegevoegd.

Later beschikbaar op WhatsApp

WhatsApp op meerdere apparaten gebruiken

Op dit moment kun je WhatsApp op twee apparaten gebruiken: je telefoon en bijvoorbeeld je laptop, met WhatsApp Web. Maar in de nieuwste betaversie van WhatsApp wordt er geëxperimenteerd met multiple divices: zo kun je je WhatsApp op maar liefst vier verschillende apparaten gebruiken, bijvoorbeeld op je privételefoon, werktelefoon, laptop én tablet. Wil je die optie ook al testen? Hier kun je je aanmelden als tester van WhatsApp-concepten.

Berichten die zichzelf verwijderen

Heb jij ook een lange lijst met chats in WhatsApp openstaan? Misschien heb je graag een opgeruimd, overzichtelijk aantal gesprekken. Dan kan het voor jou handig zijn als berichten zichzelf binnen een dag vanzelf verwijderen. Volgens WABetaInfo, een site van een WhatsApp-expert die de laatste ontwikkelingen op de voet volgt, wordt er nog druk gesleuteld aan deze in te stellen functie. Er is nog geen releasedatum van gegeven.

Altijd dempen

In groepschats wil het soms flink losgaan. Gelukkig heb je de optie om die WhatsApp-groep dan te dempen: klik op de groepschat > klik op de groepsnaam > dempen. Als het goed is, zie je nu drie opties: acht uur, een week en een jaar. Binnenkort wordt mogelijk ook de optie 'altijd' beschikbaar. Inderdaad: dit betekent dat je nooit een melding van de groepschat krijgt, tenzij je het zelf anders instelt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | WABetaInfo, Indian Express

Beeld | iStock

null Beeld

Nu we allemaal meer thuis zitten, beginnen de dagen soms een beetje saai te worden. Daar hebben we iets leuks op bedacht: de Margriet Mini Challenge. Krijg dagelijks een inspirerende uitdaging voor thuis die je dag nét een beetje leuker maakt. Hoe? Simpel! Praat met Margriet via je Google Home óf de gratis Google Assistent op je telefoon of tablet. Klik hier om direct jouw eerste uitdaging te krijgen. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden