null Beeld

Deze man is de steun en toeverlaat van ouders en hun premature baby’s

Hij is al twaalf jaar lang de steun en toeverlaat van ouders en hun te vroeg geboren baby’s: David Deutchman. De Amerikaan ging vijftien jaar geleden met pensioen en besloot niet achter de geraniums te gaan zitten.

Na een carrière in de internationale zakelijke marketing begon David uit Atlanta, Georgia met het geven van colleges op lokale universiteiten. Maar hij wilde meer voldoening uit zijn bezigheden halen. Toen hij een keer naar het ziekenhuis moest en min of meer per ongeluk het Children’s Healthcare of Atlanta Hospital binnenliep, kreeg hij een ingeving: hij wilde zich inzetten voor zieke kinderen en hun ouders. Aanvankelijk begon hij met het lesgeven van ernstig zieke kinderen in het schooltje van het ziekenhuis. Hij raakte aan de praat met een moeder van een kind op de intensive care. Toen wist hij meteen dat hij op die afdeling wilde gaan helpen, zo meldt oudersvannu.nl.

Baby’s knuffelen

Deutchman is inmiddels twaalf jaar actief als vrijwilliger op de intensive care voor kinderen en baby’s van het ziekenhuis. Hij knuffelt de baby’s en helpt de ouders waar hij kan. Het knuffelen is een belangrijke taak, laat een verpleegkundige van de afdeling weten. “Volgens mij helpt het de baby’s absoluut. De aandacht zorgt dat ze beter groeien, sneller aankomen en hun eten beter verteren. Ze zitten door David gewoon lekkerder in hun vel.” Ook de ouders van de baby’s zijn blij met ‘de opa van de intensive care’, zoals Deutchman wordt genoemd. Als zij zelf even niet bij hun kind kunnen zijn, is er iemand die het knuffelen en vasthouden van ze kan overnemen.

Hand vasthouden

David, die getrouwd is en vader is van twee dochters en opa van twee kleinkinderen, biedt steun aan ouders op de afdeling. “Ik praat met moeders en soms houd ik hun hand vast, omdat een moeders hand vasthouden net zo belangrijk is als het vasthouden van een baby,” vertelt hij aan het Amerikaanse tijdschrift People. “Er is veel stress voor deze ouders. Dat er iemand is die zegt dat ze even weg kunnen gaan om ontbijt te halen en ze er zeker van zijn dat ik intussen bij hun kindje blijf, dat betekent iets voor hen. Het is belangrijk,” legt hij uit.

Groot en sterk

Ondanks alle goede zorgen komt het niet altijd goed met de kinderen die op deze afdeling terechtkomen. Gelukkig is het merendeel van de kinderen die David in de afgelopen jaren voorbij zag komen inmiddels groot en sterk. De surrogaat-opa brengt elke dinsdag en donderdag een bezoek aan de baby’s en hun ouders in het ziekenhuis.

Bron| oudersvannu.nl en people.com

Foto | Children’s Healthcare of Atlanta

Ook interessant om te lezen

Bekijk ook

Adem in, adem uit: deze dieren snappen niets van yoga.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden