null Beeld

Déze beroepsgroep wordt nu ook met prioriteit gevaccineerd

Het lijkt er op dat de vaccinstrategie van Nederland opnieuw is aangepast. Zaterdag bracht het ministerie van Volksgezondheid naar buiten dat het zorgpersoneel in de acute zorg als eerste zal worden gevaccineerd. Nu is daar nog een beroepsgroep aan toegevoegd, namelijk huisartsen en hun zorgverlenende medewerkers.

Volgens de Landelijke huisartsenvereniging (LHV) krijgen de huisartsen en hun zorgverlenende medewerkers eind januari het Moderna-vaccin.

Overleg met ministerie

Zaterdag bracht het ministerie van Volksgezondheid nog naar buiten dat het zorgpersoneel in de acute zorg als eerste voorrang zou krijgen bij het vaccineren. Opvallend genoeg werden huisartsen hierbij niet genoemd, terwijl zij volgens de LHV wél degelijk een belangrijke rol spelen in de spoedzorg. Er werd daarom zondag alsnog overleg gevoerd tussen het ministerie en de beroepsgroep. Uit dit overleg is nu naar buiten gekomen dat huisartsen en hun zorgverlenende medewerkers ook voorrang zullen krijgen. De precieze uitwerking hiervan volgt nog.

Lees ook: Heb jij nog twijfels? Diederik Gommers legt uit wat het coronavaccin precies doet

“Duidelijke afspraak gemaakt”

Ella Kalsbeek, voorzitter van de LHV, is in ieder geval erg blij met het besluit, zo liet ze zondag weten. “We hebben vandaag een duidelijke afspraak gemaakt met het ministerie van Volksgezondheid: iedereen die een rol heeft in de huisartsenspoedzorg maakt onderdeel uit van de keten acute zorg en gaat zo snel mogelijk gevaccineerd worden.”

Huisartsen gaan elkaar vaccineren

Als alles meezit kan er deze maand al gevaccineerd worden met het Moderna-vaccin. Mocht het vaccin onverhoopt niet in januari beschikbaar komen, dan wordt er naar een andere oplossing gezocht voor snelle vaccinatie van huisartsen. Dit zal op 15 januari nader worden beoordeeld. Mogelijk wordt er deze week al besloten over toelating van Moderna, zodat het vaccineren van de huisartsen eind januari kan beginnen. De huisartsen zullen elkaar gaan vaccineren.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws

Beeld | Getty

null Beeld

Margriet 02 ligt nu in de winkel! In dit nummer een interview met Loretta Schrijver, lekker fit het nieuwe jaar in (met weekplan), winterpastels en wol en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden