null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Déze acteur gaat de omstreden prins Andrew spelen in ‘The crown’

Prins Andrew komt de afgelopen tijd behoorlijk slecht in het nieuws. Hem spelen in de serie The crown is dan ook een uitdaging.

Aan de 25-jarige acteur Tom Byrne de, eh, eer om de jonge prins Andrew te spelen in de hitserie over het Britse koningshuis. Dit blijkt uit foto's in bezit van Daily mail.

Prins Andrew

Prins Andrew is het derde kind van koning Elizabeth en prins Philip. In 1986 stapte hij in het huwelijksbootje met Sarah Ferguson. In 1988 werd hun dochter Beatrice geboren, in 1990 Eunice. Maar na tien jaar huwelijk, was de koek op: Andrew en Sarah scheidden in 1996 van elkaar.

Randy Andy

En eigenlijk is Andrew sindsdien regelmatig slecht in het nieuws gekomen. Zo kreeg hij al snel de bijnaam randy Andy (ranzige Andy), omdat hij flink scheen te feesten met verschillende vrouwen. Ook werd zijn vriendschap met de zoon van de voormalige dictator van Libië bekritiseerd en verkocht hij zijn huis aan de schoonzoon van een Kazachstaanse president.

Jeffrey Epstein

En daarbovenop komt zijn vriendschap met de beruchte Jeffrey Epstein, die werd veroordeeld voor seksueel misbruik. Al in 2011 legde Andrew daarom zijn rol als Britse handelsambassadeur neer. En in 2019 werd ook hij beschuldigd van seksueel misbruik. Hij ontkende, gaf een tenenkrommend interview aan de BBC... om op 20 november bekend te maken dat hij zijn koninklijke taken neer zou leggen.

The crown seizoen vier

Een behoorlijk stormachtige verhaallijn dus, voor Tom Byrne. Naar verwachting zal het vierde seizoen van The crown, en dus ook prins Andrew, eind 2020 te zien zijn. Ook maakt prinses Diana in dit seizoen voor het eerst haar opwachting.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Daily mail, Blauw bloed

Beeld | Getty

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden