null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

De inwoners van deze provincie vergeten het vaakst een verjaardagskaart te sturen

We vergeten het allemaal weleens, het sturen van een verjaardagskaart. In sommige Nederlandse provincies vergeet men het vaker, maar stuurt men wél een 'Sorry, te laat'- berichtje. Zo is vijftien procent van alle door Zeeuwen verstuurde verjaardagskaarten een kaart met excuusboodschap (‘Sorry verjaardag vergeten’).

Flevoland staat met zeven procent op de tweede plek en Utrecht op de derde plek (5%). De inwoners van Gelderland zijn het attentst: minder dan één procent van de Gelderse verjaardagskaarten is een ‘te laat'-kaart.

Aantal verjaardagskaarten

De provincies liggen dichter bij elkaar als het gaat om het aantal verstuurde verjaardagskaarten per hoofd van de bevolking. De Friezen versturen de meeste verjaardagskaarten. In Limburg is de verjaardagskaart het minst populair.

Vrouwen sturen vaker kaarten

Maar liefst tachtig procent van de verjaardagskaarten wordt door vrouwen verstuurd. Naar verhouding versturen mannen vaker een ‘te laat'-kaart.

De kaartenwebshop analyseerde in totaal 800.000 verjaardagskaarten en ‘te laat’-verjaardagskaarten.

Bron | Kaartje2Go

Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

Bekijk ook

Wat ziet deze dreumes daar ineens voorbijkomen? Ze kan er haar ogen niet vanaf houden...

Margriet Winter Fair

De feestdagen beginnen al in november! Kom jij ook tussen 17 en 23 november naar Margriet Winter Fair in de Brabanthallen? Bestel nu je kaarten.

Op zoek naar (nieuwe) vriendinnen?

Ben je op zoek naar (nieuwe) vriendinnen? Bezoek dan Margriet Vriendinnen, een ontmoetingsplek waar je nieuwe vriendinnen kunt leren kennen bij jou in de buurt. Op Margriet Vriendinnen vind je veel lokale en regionale vriendinnengroepen waarin leden evenementen organiseren en ideeën en inspiratie delen. Word eenvoudig lid van groepen die jou aanspreken en maak nieuwe vriendinnen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden