null Beeld

Dacht je dat dit wc-poppetje een jurkje droeg? Kijk nog eens goed!

Waarschijnlijk heb jij, net als wij, altijd gedacht dat het poppetje op de wc-deur van de damestoiletten een vrouw in een jurk moet voorstellen. Maar kijk nog eens goed: in werkelijkheid is ze superwoman!

Het superpoppetje is een grappig idee van de Amerikaanse creatieveling Tania Katan. Met de campagne #ItWasNeverADress roept ze iedereen op om op de gelijknamige website een bijdrage over een powervrouw te schrijven - moeders, zussen, vriendinnen -, of hun eigen verhaal te delen.

Door mannen gedomineerde wereld

De bijdragen zijn volgens Tania 'noodzakelijk' om de manier waarop de maatschappij tegen vrouwen aankijkt, te veranderen. Want hoe vrijgevochten we ook denken te zijn... In deze door mannen gedomineerde wereld worden we op veel plekken nog steeds niet als gelijkwaardig gezien en behandeld.

'Vrouwen worden vaak genegeerd of gewoon weggestuurd'

"In de wetenschap, technologie, kunst, in de politiek, op straat, in gebedshuizen en de thuisomgeving zijn vrouwen vaak ongewenst, worden ze genegeerd of gewoon weggestuurd", schrijven Tania en haar mede-campagnevoerders. Herken je jezelf hier niet in? Informeer dan eens naar het salarisstrookje van je mannelijke collega's die hetzelfde werk doen als jij (we geven maar een voorbeeld).

Wil je ook iets schrijven?

De campagne #ItWasNeverADress wil met deze actie alle supervrouwen over de hele wereld eren. En: "Als we vrouwen anders bekijken, dan bekijken we de wereld anders!"

Een mooi initiatief.

Bron | FROOT

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden