null Beeld

Coronaproof op vakantie in een afgesloten resort: dit vinden jullie daarvan

Gisteren was het groot nieuws: reisorganisatie Corendon wil zorgen dat we weer coronaproof op vakantie kunnen. Daarom gaan ze speciale 'coronavrije vakanties' organiseren. Voor én tijdens zo'n vliegvakantie worden de reizigers dan gecontroleerd op het coronavirus. Nadat iedereen getest is hoeven de reizigers op vakantie geen afstand van elkaar te houden, maar ze mogen ook niet van het resort af.

Wij vroegen ons af of het jullie iets lijkt om op deze manier vakantie te houden, dus hielden we een poll op de Facebookpagina van Margriet.

Poll

Naar een groot all-inclusive resort mét strand of zwembad, maar je mag geen stap buiten de grenzen van het park zetten. Dat is het idee van zo’n coronaproof vakantie van Corendon. Zestienhonderd Margriet-lezers deden mee aan de poll op onze pagina, en daaruit bleek dat het overgrote deel niets ziet in zo’n vakantie. Vijfentachtig procent van de deelnemers antwoordt ‘nee’ op de vraag of ze op deze manier op vakantie willen, terwijl slechts vijftien procent er wél wat in ziet.

Wat vinden jullie?

Een greep uit de reacties op onze Facebookpagina:

Marieanne Elzinga zegt

dat het haar niets lijkt om in een afgesloten resort te zitten: “Opgesloten

zitten in een resort is voor mij geen vakantie zee en strand en boulevard zijn

belangrijk”

Christa van Kerpel heeft een ander soort vakantie in gedachten: “Als ik op vakantie ga, ga ik om iets te zien. Niet om op een resort te zitten!”

Ook Margriet Vos lijkt coronaproof vakantie niks, “omdat

ik ook wat van de omgeving en cultuur wil zien”, schrijft ze.

Debby Vinke vindt coronaproof op

vakantie gaan daarentegen helemaal niet zo’n slecht idee: “Dan heb je in ieder

geval keuze of je gaat of niet. En op het resort blijven daarmee heb ik geen

moeite.”

Ook Anouk Bloemers-Bertjens ziet het wel zitten: “Belangrijk

om er even uit te zijn. Wel jammer dat je niet van het resort af mag maar als

er veel faciliteiten zijn zou ik er geen moeite mee hebben.

RIVM is kritisch

Ook het RIVM is kritisch over zo’n coronaproof vakantie. Er is nog geen goedgekeurde sneltest, zegt Marlies Heelhorst, woordvoerder van het RIVM tegen RTL. Een echt coronavrije vakantie kan Corendon volgens het RIVM dan ook helemaal niet aanbieden. Testen biedt geen garantie dat alle besmette reizigers eruit gefilterd worden: "Het kan zijn dat iemand het virus al heeft gekregen en nog geen symptomen heeft. Dan kan je vervolgens in het vliegtuig of hotel alsnog ziek worden", zegt de woordvoerder.

Ook zijn heel veel van de sneltesten die nu gebruikt worden volgens het RIVM onbetrouwbaar en zijn dit soort testen, die snel een uitslag geven, bedoeld voor levensbedreigende situaties. "Voor iemand die met vakantie gaat, moet je je afvragen of het strikt noodzakelijk is en of het een situatie is die van levensbelang is", aldus Heelhorst.

Vanaf 26 juni

De reisorganisatie hoopt vanaf 26 juni de coronavrije reizen te kunnen organiseren vanaf Schiphol. Voor het zover is, moet er duidelijk dus nog veel gebeuren. De eerste beschikbare bestemmingen voor deze aangepaste vakantie zijn in Antalya aan de Turkse rivièra, waar Corendon meerdere hotels bezit. Ook hopen ze vakanties aan te bieden naar: Ibiza, Curaçao, Sardinië en Sicilië.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Margriet op Facebook, RTL Nieuws

Beeld | iStock

Ilse van Roekel

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden