null Beeld

Brandweerman onthult de laatste woorden van prinses Diana

Het is alweer 22 jaar geleden dat prinses Diana overleed aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Hoewel er altijd werd gedacht dat 'Hij heeft me vermoord' haar laatste woorden waren, blijkt de vork toch anders in de steel te zitten.

Een van de brandweermannen die als eerste ter plaatse was, Xavier Gourmelon, heeft namelijk de allerlaatste woorden van de prinses onthuld.

Brandweerman

Op het moment dat Gourmelon en zijn team werden opgeroepen, hadden ze nog geen idee dat prinses Diana in de auto zat. "Wij waren het eerste team dat hen te hulp moest schieten", zo vertelt hij aan The Sun. "We behandelden het net als elk ander ongeval en gingen meteen kijken of er iemand gewond was en wie er nog leefde." Gourmelon was de eerste persoon die een blik in de auto wierp. Wat hij daar zag, verbaasde hem. "De auto was een puinhoop, maar Diana zag er verbazingwekkend ongeschonden uit. Ze had alleen een lichte verwonding aan haar rechterschouder, maar verder zat er geen spatje bloed op haar."

Lees ook: Prinses Charlotte heeft precies dezelfde ogen als prinses Diana

Laatste woorden Diana

Gourmelon moest uiteindelijk de deur openbreken om bij Diana te kunnen komen. De prinses lag op dat moment op de vloer voor de achterbank. "Ze bewoog een beetje, dus ik zag dat ze leefde. Ze vroeg me: 'Mijn God, wat is er gebeurd?' Ze had de hele tijd haar ogen open en was bij bewustzijn." Gourmelon was er dan ook van overtuigd dat Diana het zou redden. Wat hij echter niet wist, was dat ze ernstige inwendige verwondingen had opgelopen, iets waar ze uiteindelijk ook aan overleed. "Die nacht en dat voorval zullen me altijd bijblijven. Ik wist niet dat ik met prinses Diana te maken had, tot één van de medische hulpverleners in de ambulance het me vertelde." Uit respect voor Diana's familie heeft hij dan ook jarenlang over het ongeluk gezwegen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Abonneer je op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Daily Star

Beeld | Getty Images

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden