null Beeld

Brand in Chateau Meiland zorgt voor recordaantal kijkers

Bijna 1,5 miljoen mensen zagen gisteravond de uitzending van Chateau Meiland waarin er brand in het welbekende bed & breakfast uitbrak. Dit leidde tot grote paniek bij iedereen op het kasteel, maar deze paniek was niet voor niets.

De grote vlammen ontstonden in de open haard nadat Martien er hout in had gegooid om het kasteel warm te krijgen.

Rook in Chateau Meiland

Binnen een mum van tijd was het vuur te heftig en stond de woonkamer vol rook. Tevergeefs probeerden Maxime en haar vader het hout uit de kachel te halen en te bedekken met zand. Martien zei in alle hysterie: ''Dit is het ergste wat ik ooit heb meegemaakt!'' De kachel maakte een raar geluid wat de paniek alleen nog maar groter maakte. Nadat Maxime de brand ontdekte schreeuwde ze heel hard: ''Papa, brand!'' Erica - de rust zelve - zag van veraf de rook uit de schoorsteen komen en was accuraat genoeg om direct de brandweer in te schakelen.

Opgelucht ademhalen

Uiteindelijk kon de familie Meiland opgelucht ademhalen en bleek de schade na inspectie van de brandweer erg mee te vallen. De kachel mag voorlopig niet meer aangestoken worden, maar verder is er weinig meer te zien van de brand. Het vooral maakte wel een grote indruk op Martien. In tranen zei hij: ''Ik ben in tijden niet zo bang geweest. Ik was echt bang dat het volledig mis zou gaan.''

Reacties

De situatie in de aflevering zorgde voor grote hilariteit én verbazing onder de kijkers op Twitter:

Bron | RTL Boulevard

Beeld | Instagram Martien Meiland

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Margriet 17 ligt in de winkels! Een zomers nummer vol liefdesverhalen, verzamelwoede én puzzels om thuis te doen. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm veilig online zonder extra verzendkosten.

null Beeld
Tanja van Kempen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden