null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Bomen met sjaals om minderbedeelden de winter door te helpen

In Ommen hebben de bomen sjaals om. In allerlei kleuren, soorten en maten. Het is een actie van de inwoners om minderbedeelden deze winter een hart onder de riem te steken.

De binnenstad van Ommen is een stuk kleurrijker geworden door de sjaals. Een aantal mensen is er zelfs speciaal voor gaan breien. Bij de meeste sjaals hangt een kaartje met een mooie boodschap.

'Heb je het koud? Je mag mij meenemen om warm te worden, (anoniem).'

Ommenaar Gert Witte las een artikel waarin een mooie liefdadigheidsactie stond beschreven: inwoners van een Amerikaanse stad hadden sjaals om bomen heen gebonden, ten behoeve van daklozen. Gert vond dit een prachtig initiatief en plaatste het artikel door op zijn Facebookpagina met de tekst 'iets voor Ommen? Graag zo veel mogelijk delen!'. Gert: "Wij hebben in Ommen weliswaar weinig daklozen, maar er wonen wel veel mensen die onder of dicht bij de armoedegrens leven. Deze mensen zijn ook blij te maken met een warme, gratis sjaal."

'Voor een warm hart.'

Is dit ook iets voor bij jou in de buurt?

Bron: rtvoost.nl

Zo maak je van een deken een fijne sjaal:

Dit wil je misschien ook lezen:

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden