null Beeld

Boer zoekt vrouw: zoenende Wim en Marit, en Steffi is ‘ziek van verliefdheid’

Er kan binnen 24 uur een hoop gebeuren, dat bewijst de aflevering van Boer zoekt vrouw gisteravond. Nadat Marit de liefdesverklaring van Wim ijzig heeft ontvangen, zien we de twee een etmaal later glimmen van verliefdheid. En ja, er is gezoend.

In de aflevering van vorige week zagen we dat presentatrice Yvon Jaspers boer Wim een preek gaf. Er moest nu wel geflirt worden of een aanraking plaatsvinden, want anders vertrekt ook Marit. De akkerbouwer trekt de stoute schoenen aan en vertelt zijn overgebleven logee dapper dat hij haar écht heel leuk vindt. Marit wordt duidelijk overvallen en haar reactie komt dan ook wat ijzig over. “Goed om te horen," reageert ze.

Zoenen

De volgende dag is de sfeer totaal omgeslagen en is Marit helemaal enthousiast over Wim. “Hij is echt superblij en vrolijk. Maar ook zorgzaam en het is geen moment saai. Het is gewoon fijn om samen te zijn,” zegt ze over de akkerbouwer. Als Yvon het zichtbaar verliefde stel even later ontmoet, heeft de presentatrice van het het populaire datingprogramma 'wel honderd vragen'. Want nog geen 24 uur geleden had Marit nog een hoop twijfels. Maar de liefdesverklaring van Wim deed wonderen, vertelt ze glunderend. En: de twee hebben gezoend.

'Ziek van verliefdheid'

Ook Steffi is verliefd, zo erg dat ze er ziek van is. Wel twijfelt ze over zichzelf. Haar hunk kon toch een veel mooiere vriendin krijgen? Ze houdt het niet meer en neemt Roel apart om te vertellen dat ze helemaal 'de kluts kwijt is' door hem. Roel vindt dat 'keifijn' en daarna zakt Steffi bijna door haar benen. Vervolgens neemt ze Harrold apart en die voelt 'm al aankomen en reageert met 'oei oei'. Nadat ze heeft verteld voor Roel te gaan, volgt een nogal ongemakkelijke knuffel. Een schrale troost: Harrold gaat wel met een schoongewassen tractor naar huis.

De spierballen van Jaap

Van Jaap kunnen we geen hoogte krijgen als het om zijn keuze gaat. Tijdens de koffie toont Jaap zijn 'spierballen'. Petra vraagt zich allemaal huiselijke dingen af. Hoe Jaap in bed ligt, bijvoorbeeld. De bouvardiakweker vraagt zich af waarom Marian hem dergelijke vragen niet stelt. Jaap neemt Petra even mee naar de pony’s. Met de A4 op de achtergrond zeggen ze een hoop, maar weinig van betekenis. Ook heeft hij een onderonsje met Marian bij het water.

Mindmappen op z'n Marnix

Bij Marnix loopt het niet helemaal zoals gepland. Tijdens het avondeten begint Janneke over mindmappen (een manier om je gedachten te structureren). Marnix kent het niet, maar krijgt een idee en grijpt zijn kans om de vrouwen te overhoren. Hij beveelt zijn vrouwen vijftien woorden over de afgelopen logeerweek op te schrijven. Bij Janneke valt dit niet in goede aarde. Ook Bertine wil niet mindmappen op de manier van Marnix. Maar op het laatst valt ze Janneke af door toch te gaan zitten schrijven op haar kamer. Ondertussen heeft Marnix de giertank omgebouwd tot hottub. Janneke heeft Marnix een brief geschreven en wacht hem op tussen de pony’s. Het zijn meer dan vijftien woorden geworden en dat is niet wat Marnix wilde. Dan komt Bertine met haar vel papier. Ze wil wel, laat ze weten, en vervolgens knuffelen de twee elkaar. ’s Avonds zit Marnix in het donker in zijn woonkamer 'zijn zonden te overdenken'. Janneke doet het licht aan en komt erbij zitten en ook Bertine komt er gauw bij zitten. Het plan van de hottub valt in duigen. Wij zijn benieuwd welke vrouw Marnix kiest.

Knuffelen op de hoekbank

Bij Michelle rollen de champignons van de band. De mannen worden wederom aan het werk gezet. Allebei hebben ze vlinders. Uiteindelijk is daar het keuzemoment en laat de champignonkweker weten voor Maarten te gaan. De twee laten er geen gras over groeien en eindigen in de hoek van de hoekbank, precies zoals Michelle wilde. Maarten kijkt lief en trots naar haar. Hopelijk kan Michelle haar relatie-ervaringen uit het verleden een plek geven en iets moois met Maarten opbouwen.

Bronnen | Boer zoekt vrouw, AD.nl, Lindanieuws.nl

Foto | KRO-NCRV

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden