null Beeld

Boer zoekt vrouw: twijfelende Marnix en Jaap is dolverliefd

De laatste twee keuzemomenten uit dit seizoen Boer zoekt vrouw zitten erop. In de aflevering van gisteravond zagen we hoe Jaap koos voor Marian en Marnix voor Janneke. Maar bij de Noord-Hollandse vlees- en paardenfokker slaat na de keuze de twijfel toch weer toe.

Bouvardia-kweker Jaap twijfelt of hij tijdens de logeerweek wel genoeg van zichzelf heeft laten zien. Als het keuzemoment nadert, vindt hij het moeilijk om te zeggen voor wie hij gaat en moet er zelfs van trillen. Uiteindelijk kiest hij vol overgave voor Marian, omdat hij ‘denkt met haar oud te kunnen worden’. Nadat het hoge woord eruit is, schiet hij helemaal vol. Petra gunt de twee alle liefde van de wereld. Erna volgt een misverstand, volgens een twitteraar 'het beste misverstand van dit seizoen'. Jaap heeft een vlieg op zijn been, maar Marian verstaat ‘verliefd’. Jaap herhaalt dat hij werd gestoord door een vlieg. Petra pakt haar spullen en gaat Jaaps keuze 'op haar eigen manier' verwerken.

Marsepeinen taart met hartje ‘J&M’

Vervolgens gaat Jaap op bezoek bij Marian en haar twee dochters. Marian serveert kippensoep en haar dochters hebben een taart laten maken van roze marsepein met daarop parels en een hartje met de letters ‘J&M’. Later laat Marian aan Jaap haar favoriete plekje zien: ze kijken uit op landerijen. Vroeger liep Marian daar met haar opa. Het stel zoent voor het oog van de camera en daarna volgt de citytrip naar Noorwegen. De twee vleien zich neer op het hemelbed. Jaap denkt dat hij daarin heerlijk kan slapen (jawel, slapen...). Maar wat zien we nu in de vooruitblik van de aankomende aflevering? Wat bedoelt hij met zijn opmerking over ‘nuchter blijven'? We gaan het zondag zien.

Sjaal van alpacawol

Tussen Steffi en Roel zit het nog steeds goed; de liefde spat ervan af. Roel gaat na drie weken Peru rechtstreeks van het vliegveld door naar de hengstenfokker. Steffi had het maar zwaar toen Roel weg was. Ze begrijpt nu dan ook eindelijk waar het in liefdesliedjes over gaat. De twee knuffelen elkaar uitgebreid bij het weerzien en Roel heeft een souvenirtje meegenomen dat past bij haar 'trui' (Steffi droeg een oranje polo): een oranje baby-alpacasjaal. Steffi is helemaal in de wolken. De twee gaan vol goede moed op citytrip naar Bern.

Worst en twijfels

Ook bij Marnix is het keuzemoment in zicht. Hij heeft die nacht amper een oog dichtgedaan. Bertine wil niet naar huis, want ze voelt zich heel erg door Marnix begrepen. Janneke is aardig op weg de gebruiksaanwijzing van Marnix te ontleden, maar twijfelt of ze hem wel leuk vindt. Dan volgt het keuzemoment: Marnix kiest voor Janneke en laat weten: “Bertine, het scheelde weinig.” Maar er volgt geen innige omhelzing tussen Marnix en Janneke. Na de logeerweek volgen een paar weken 'tijd voor mezelf’, zoals Janneke het noemt. Ze nodigt de boer bij haar thuis uit voor een lunch met haar ouders. Marnix neemt als cadeau worst mee en geeft Janneke drie zoenen bij binnenkomst. Jannekes vader Wim komt binnen met ‘wat heb je te bikken voor ons?’ en laat aan Marnix weten: “Ik had je groter verwacht.” Bij Marnix slaan de twijfels toe: gaat de vonk overslaan of slaat de vlam in de pan? Wij zijn benieuwd naar wat de citytrip het tweetal gaat brengen.

Zieke Michelle

Michelle gaat na de logeerweek op bezoek bij de moeder van Maarten en haar vriend. Ze neemt een flink boeket en – uiteraard – champignons mee. Maarten gaat op zichzelf wonen in het dorp en laat Michelle zijn nieuwe stulpje zien. De twee gaan op citytrip naar Athene, maar helaas heeft Michelle een keelontsteking. Haar ware aard lijkt naar boven te komen en ze doet niet heel lief tegen Maarten. Ze wil niet in bad of naar de sauna. Ook is ze wispelturig, want Maarten moet van haar afblijven en kort erna juist weer niet. Wij zijn benieuwd of het beter gaat worden tussen de twee.

De vriendinnen van Marit

Wim gaat op bezoek bij Marit. Haar vriendinnen zijn nieuwsgierig naar de boer en komen langs. Marit heeft voor de gelegenheid haar tafel op de stoep gezet. Alle vriendinnen ondervragen Wim. Vindt hij het wel goed dat ze op vakantie gaat? En is Wim jaloers aangelegd? Twee vriendinnen vertellen samen voor de camera dat Marit wel vaker verliefd is. Is Wim wel een blijvertje? De citytrip naar het Italiaanse Trentino moet het uitwijzen. Eenmaal op de kamer test Wim het bed uit.

Tweets

Bekijk hieronder een aantal tweets over Boer zoekt vrouw.

Bron | boerzoektvrouw.kro-ncrv.nl

Foto | KRO-NCRV

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden