null Beeld

Boer zoekt vrouw: stenen healing, dikbilbarbecue én tranen

De aflevering van Boer zoekt vrouw gisteravond was weer als vanouds. Want hij zat vol twijfels, onzekerheden én tranen. Dat laatste lijkt deels te komen door de vermoeidheid die toeneemt. 

Marnix organiseerde een barbecue voor zijn vrienden van de dikbilclub. Dat leverde een tafereel op waarbij boeren verliefd stonden te kijken naar grazende koeien. Ze maakten daarbij opmerkingen als ‘wat een reet hé’ en ‘bofkont’. De boer heeft een moment samen met een van zijn vrienden en raakt emotioneel als het gaat om zijn vrouwen, want welke vrouw hij moet kiezen?

Huilen van ontlading

Bertine heeft tijd voor zichzelf nodig. Omdat ze nog stiller is dan normaal, neemt Marnix haar mee om de schapen uit het veld te halen. In de stal knuffelt Marnix haar en moet ze huilen van ontlading. Erna neemt ze tijd voor zichzelf. Janneke gaat vervolgens schapen scheren met Marnix. Als Janneke hem vraagt wat hij een vrouw kan bieden en hij antwoordt: ‘een warme geborgen plek’, is ze daar blij om. Die twee zouden een goede match kunnen zijn.

Stenen healing

Champignonkweker Michelle haalt haar stenen tevoorschijn en geeft Maarten en Ruud een healing op een matje van koperdraad en kristallen. Beide mannen ondergaan de behandeling bereidwillig. Daarna vertonen ze machogedrag in het opblaasbadje. Het blijft de vraag wie Michelle gaat kiezen. Ze laat weten dat ze zo beschadigd is door vorige relaties, dat dit wel écht moet slagen. Wie gaat het worden, ondernemer Ruud of toch Maarten, die een dag na de officiële deadline zijn brief verstuurde naar Michelle? Volgende week weten we het.

Het lek boven, of toch niet?

Jaap heeft weer een storing op zijn bedrijf. Het drainagesysteem lekt, waardoor een groep planten geen water krijgt. En dat betekent dat hij geld kan mislopen. Marian denkt dat ze het lek boven heeft, maar dat is volgens Jaap niet het geval. Later zien we het drietal in de tuin praten. Jaap krijgt regelmatig zijn zus en zwager over de vloer. Petra vindt het maar niets dat Jaaps zwager de hele tijd in en uit loopt. Hoe moet dat als je samenwoont en je naakt door het huis wilt lopen? Voor Marian is het simpel, die loopt nooit naakt door het huis. Petra en Jaap wel. Jaap moet weer aan de slag, de vrouwen labelen ondertussen de bouvardia’s en moeten vervolgens de bloemen sorteren. Marian heeft het helemaal gehad en is het zat dat Petra en zij steeds alleen worden gelaten door Jaap om te werken. ’s Avonds is de bloemenkweker er weer voor zijn vrouwen en maakt varkenshaasjes en champignon roomsaus voor ze klaar. Hij laat weten voor beide vrouwen vlinders te voelen. Petra heeft lichamelijk gezien een voorsprong, zegt hij. Wij zien Marian wel bij hem op kantoor zitten.

Paula vertrekt

Bij Wim loopt het anders. Paula ziet het niet zitten met hem en besluit op te stappen. Ze vindt dat de boer haar geen tegengas geeft. Wim vindt haar keuze maar ‘getsie’, maar hij heeft er wel respect voor dat Paula hem dit vertelt. "Goed verwoord. Respect. Oké. Knap dat je dit doet. Oké. We gaan het zien, ja. Ja," zo reageerde hij.

Na dit gesprek wordt Marit met haar 'vette' jurkje erbij geroepen. Er valt niets meer te kiezen, want zij is immers alleen over met Wim. Echt heel enthousiast ziet het er allemaal niet uit. Yvon geeft Wim een preek, er moet nu wel geflirt worden of een aanraking plaatsvinden, want anders vertrekt ook Marit. Want ook zij mist enthousiasme, complimentjes en levensvreugd. Wij zijn benieuwd hoe dit verder gaat lopen.

Harrold of Roel?

Ook bij Steffi wordt er 's avonds gebarbecued. De kaarsjes worden aangestoken en met zijn drieën zitten ze aan tafel. Het is overduidelijk dat Steffi zich aan het vrolijke gedrag van Harrold ergert, maar zelf zegt ze van niet. Bij het kampvuur weet Roel te vertellen dat het vuur knettert door het naaldhout. Hij laat weten dat het goed klikt onderling. Tussen hen alle drie eigenlijk wel, vindt hij. Wij vermoeden dat Steffi voor Roel gaat kiezen. We gaan het volgende week zien.

Tweets

Nog een aantal tweets over Boer zoekt vrouw:

Nog een mooi weetje over Marnix:

Bronnen | Boer zoekt vrouw, AD.nl, Lindanieuws.nl, RTL Boulevard

Foto | KRO-NCRV

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden